27 d’octubre 2017

Infantils recomanats


GÁLLEGO, José T. El Meu primer hort urbà: pas a pas. Barcelona: Comanegra, 2017.
I 58 GAL

El llibre que us recomano avui està pensat per dissenyar i posar en marxa un petit hort. Qualsevol que disposi d’un pati, una terrassa o un balcó assolellat i ganes de conrear hortalisses s’hi pot dedicar, us animeu?

Al seu interior hi trobarem un conjunt de fitxes amb les hortalisses més conegudes al nostre entorn: enciams, porros, pastanagues, etc. A cada fitxa hi há el nom em llatí, el nom comú, una breu definició que n’explica l’origen, les propietats, lês varietats, quan i com s’há de plantar i tenir-ne cura, etc.

El text està acompanyat per les il·lustracions d’Estela Delgado que va guanyar un dels premis Eva Toldrà, de l’any 2016 per aquesta visió a la vegada real i imaginària del món de les verdures.


Us el recomano perquè és molt entenedor i molt fàcil de consultar. Pot ser una molt bona ajuda per aquells que es vulguin incorporar al món de l’horticultura; també per aquells que ja són hortolans però tenen algun dubte. M’han agradat molt els quadres del final on trobem l’estació idònia per a cada planta i com actuar davant d’un problema. Què, us animareu a conrear algun tomàquet o ravenet per a l'amanida?

Rosa Ma Fusté

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada