Cercar

Univers de llibres viatgers

Activitat per adults

Divendres 25 de maig a les 20 hores:

Us convidem a participar en el viatge: Univers de llibres viatgers amb Carles Alcoy

Llegirem llibres, viatjarem amb la imaginació i participarem en un concurs

Vine, tindràs una sorpresa!

Patrocinat per la Central de Biblioteques de Tarragona

COMENTARI DE LA TROBADA:

Ahir a la nit en la trobada entre el Carles Alcoy i alguns usuaris de la biblioteca vam poder gaudir de més d’una hora i mitja de conversa al voltant dels llibres que portava com a suport de la sessió. Entre aquests llibres hi havia: Els viatges de Gulliver (Swift), En el camino (Kerouac), L’illa del tresor (Stevenson), Ébano (Kapuscinski), Teogonia (Hesíode), L’ illa misteriosa (Verne), El río de la desolación (Reverte), El Sinaí (Ubach), Excursions i viatges (Verdaguer), Tirant lo Blanc (Martorell) i molts més.

Vam participar en un joc molt especial: formant una rotllana, tots vam triar un llibre i llegint-ne un fragment a l’atzar, si parlava d’un viatge ens tocava una carta de la baralla que portava.

Mentre llegíem el Carles amenitzava la vetllada explicant alguna anècdota o feia algun comentari interessant del llibre o de l’autor tot descrivint les sensacions que despertaven.

També ens va explicar que alguns autors desperten emocions pel que saben, d’altres per com ho diuen i uns altres pels viatges que fan o expliquen.

Quan es va llegir un fragment del llibre El Sinaí de Bonaventura Ubach ens va parlar d’aquest autor i de la seva qualitat especial: s’emocionava per tot. El Sinaí parla del seu viatge per aquest indret i ens explica com relacionava els llocs per on passava amb històries de la Bíblia, p.e. diu que el van portar al lloc on estava enterrat el “vedell d’or”; també com en arribar a un altre indret aquest li recordava les vinyes del seu poble i per tant alguna altra història bíblica, tot per arribar a la conclusió que la imaginació i l’entusiasme de vegades juguen amb nosaltres.

Tots vam llegir i vam tornar a agafar un altre llibre. En acabar, el que tenia les cartes més altes va guanyar un bitllet d’avió a l’Alguer.

En viu i en directe, entre tots, vam fer les reserves on-line del viatge a l’Alguer, que va guanyar l’Ester Rabasó, que mirada amb enveja per gairebé tots podrà gaudir d’uns dies de relax i bona cuina a l’Alguer (amb unes adreces de llocs on la tractaran molt bé).

Vam acabar amb converses i rialles, compartint una experiència positiva que potser en farà més viatgers. I si viatjarem amb la imaginació o gràcies a les companyies de baix cost ja forma part d’una altra història!


Share/Bookmark