Cercar

Nous formats per a la lectura

Aquest divendres 11 d’abril a les 19.30 hores
NOUS FORMATS PER A LA LECTURA - ALTRES LLIBRES

Ponent: Jorge Franganillo
Facultat de Biblioteconomia i Documentació
Universitat de Barcelona

Xerrada sobre els nous formats digitals (e-Book...), les noves llibreries (amazon.com), el Google library,.. els llibres en Braille, els audiollibres, els llibres híbrids....

Quan sentim a dir "lectura" a tothom ens ve al cap la imatge d'un llibre o d'una revista però amb les noves tecnologies el fet de llegir ha canviat, han aparegut noves eines que han permés que les paraules escrites arribin a més gent, un exemple, són els audiollibres que fan possible que persones amb dificultats lectores ja siguin per què no hi veuen o perquè els costa llegir puguin gaudir-ne.

Les noves llibreries, no es limiten simplement a posar el catàleg a internet, si ens fixem en el cas d'Amazon, veiem com són els mateixos "usuaris/clients" qui donen el valor afegit amb els seus comentaris que ajuden d'altres clients.

Els e-book, o llibres electrònics, és un fenòmen que fa temps surt en els mitjans de comunicació. Seran el substitut del paper? o serà una forma més de llegir? aquest és un debat que encara no s'ha aclarit.

Per últim i com no parlar-vos del projecte "Google library", segurament molts de vosaltres n'heu sentit a parlar, consisteix en què algunes biblioteques de tot el món digitalitzen el seu fons lliure d'autor per penjar-lo a internet i estigui disponible per què tohom ho pugui aprofitar. Us imagineu les possibilitats que això comporta?

Doncs això i molt més si veniu!


Share/Bookmark