Cercar

Alegria... que és Festa Major!



Des de la biblioteca us volem proposar que celebreu la nostra Festa major d’hivern, dedicada a la Puríssima, amb unes bones lectures:

Iglésies i Fort, Josep. El setge de Cambrils l’any 1640.

El desembre de 1640 l’exèrcit del marquès de los Vélez va arribar a Cambrils, després de saquejar i cremar El Perelló. El setge de Cambrils es recorda com un dels episodis més sagnants de la nostra història.

Explicar-vos, com a curiositat, que aquest llibre va veure denegada la seva publicació fins a 3 cops a causa de la censura editorial.

Ara teniu la possibilitat de comprar la reedició d’aquest clàssic de la nostra història local, editat per R. Dalmau dintre de la col·lecció Episodis de la història, gràcies a la persistència de l’ajuntament de Cambrils i de la Llibreria Serra, ja que aquest títol portava molt de temps exhaurit.

Trobareu més informació a:

http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=10339 10339


Baldó, Estel. La festa major.

Baldó, Estel. Gegants i capgrossos.

La col·lecció El bosc de colors, d’editorial Barcanova, acosta els més petits de casa al nostre folklore. La doble tipografia, lletra de pal i lletra lligada, i la profusió d’il·lustracions els anima a començar a llegir de forma autònoma.


Al primer títol els infants protagonistes gaudeixen de la festa major, des del pregó que li dóna inici fins al castell de focs final.

Al segon títol descobrirem com es fan els gegants i els capgrossos, de quin tipus són i qui els acompanya a les cercaviles.


Share/Bookmark