Cercar

Comentem les novetats

Ficció

NAIR, Anita. Lecciones de olvido. Barcelona: Duomo, 2010

Lliçons d'oblit explica la història d'una reconeguda escriptora de llibres de cuina anomenada Meera i del professor Krishnamurthy, dos personatges les vides dels quals semblen ensorrar-se inesperadament i sobtadament.

Ficció per a joves

MAGUIRE, Eden. Cuatro almas. Barcelona: Montena, 2010

Jonas, Summer, Arizona i Phoenix no estan ni vius ni morts, sinó esperant en algun lloc intermedi amb els Beautiful Dead. Darina intentarà entendre què passa amb els seus amics i, sobretot, ajudar-los a descansar en pau.

Còmic

JOURDY, Camilla. Rosalie Blum. Barcelona: La Cúpula, 2010

En aquesta trilogia, l’autora fa una crònica sobre els depressius de províncies. En un petit i avorrit poble viuen Vincent, un perruquer de trenta anys que encara no ha aconseguit tallar el cordó umbilical que l'uneix a la seva excèntrica mare i Rosalie, una dona que intenta ofegar el seu fosc passat a través del whisky.


PICAULT, Aude. Travesía. Madrid: Sinsentido, 2010

Aude no pot aguantar més la rutina dels seus dies. Ha perdut l'espurna que animava la seva vida quotidiana i ha decidit trencar amb la monotonia que comporta viure en una gran ciutat. L’autor dibuixa amb humor la vida d'una noia que està a prop de la trentena i que desitja tornar a prendre el control de la seva vida.


SÁEZ DOMPER, Juanjo. Yo. Barcelona: Random House Mondadori, 2010

Un testimoni directe, tendre i humorístic d'una nova etapa en la vida d'un dibuixant. Avançant cap a una maduresa «à la Woody Allen", Sáez manté el to tendre, irònic i fresc que defineix la seva obra i amb el qual ha obtingut tants èxits.


Coneixements

Cinema


SALVADOR, Antxon. Español de cine: lo que hay que ver. Barcelona: Blume, 2009

Aquesta antologia pretén acostar a l’espectador més de 250 pel·lícules imprescindibles d’Espanya i Llatinoamèrica des de l’inici sonor fins avui, rodades en castellà.
El resultat és un llibre tan didàctic com crític. Un manual de consulta entretingut i ben il·lustrat que convida al lector a convertir-se en espectador.


MÉRIDA, Pablo. El Cine: historia del cine. Barcelona: Larousse, 2009

Descobreix tots els secrets del fascinant món del cinema. Un recorregut a través del temps, de les tècniques, dels personatges, dels gèneres i de tot el que envolta el setè art. Totalment actualitzat.


Infantil

I1 (Gomet blau)

BLOCH, Serge. El gran àlbum d'en SamSam. Barcelona: Cruïlla, 2010

En SamSam és un nen que viu amb els seus pares SamPares, va a l’escola i es diverteix amb els seus amics. Però també és el més petit dels grans herois! En el seu univers galàctic, viu un munt d’aventures apassionants enfrontant-se amb el terrible Marxel I i amb monstres divertits i una mica espantosos…

I2 (Gomet vermell)

MANSO, Anna. La llista d'aniversari. Barcelona: Cruïlla, 2010

Aquesta és la història d’una nena que l’endemà de Reis ja comença a fer la llista de coses que vol que li regalin per l’aniversari. Naturalment, les primeres coses que escriu a la llista són les que s’han descuidat de portar-li els Reis. Aquest any, però, el pare i la mare li han dit que ha de demanar regals que no s’hagin de guardar, Uf, quin tip de rumiar!

I3 (Gomet verd)

NÖSTLINGER, Christine. Atenció! en Vranek sembla del tot inofensiu. Madrid: Bambú, 2010

La Leonore, Lele per a tothom, forma part d’un club d’amics. A casa seva lloguen una habitació al profesor Vranek, un vell matemàtic que odia els nens. Un dia, la Lele descobreix que en Vranek té un pla per domesticar els nens. Premi del llibre infantil i juvenil austríac.


Pel·lícules
  • Precious
  • The road


Share/Bookmark