Cercar

Per anar llegint... o veient

Ficció

BELLI, Gioconda. El país de las mujeres. Barcelona: La Otra Orilla, 2010

L’autora d’obres tan conegudes com El pergamino de la seducción, membre del Pen club Internacional i de l’Academia Nicaragüense de la Lengua, a més de periodista, ens presenta la seva darrera obra, que ha guanyat el VI Premio de novela La otra orilla.


MOURAD, Kenizé. En la ciudad de oro y plata. Madrid: Espasa, 2010

Vint anys després de publicar l’obra que la va fer famosa, De part de la princesa morta, Kenizé Mourad publica una altra obra que té com a protagonista la Índia; quan el 1856 la Companyia de les Índies decideix prendre la ciutat de Lucknow esclatarà una revolta al front de la qual hi trobarem la Begur Hazrat Mahal.

POE, Edgar Allan. Los cuentos indispensables. Barcelona: Navona, 2009

La col·lecció Breves Reencuentros es proposa tornar a l’actualitat obres de grans autors de la literatura. En aquest volum recupera 4 contes del sempre inquietant Poe.

SAKI. Doce cuentos desvergonzados. Barcelona: Navona, 2010

Saki és un dels grans contistes de la literatura anglesa; ningú retrata les miseries del gènere humà amb tant d’enginy i de frescor com ell.
STIEFVATER, Maggie. Rastro. Madrid: Ediciones SM, 2010

Aquesta és la història d’un noi que solia ser un llop i d’una noia que s’estava transformant en lloba. Amb l’acabament de l’hivern i l’arribada de la primavera els llops deixen enrere el seu pelatge per tornar-se a transformar en humans.
Segona part de la saga juvenil protagonitzada per homes llop i que es va iniciar amb Tremolor.

VARGAS LLOSA, Mario. El sueño del celta. Madrid: Alfaguara, 2010

La darrera obra del Premi Nobel ens explica la peripecia vital de l’irlandès Roger Casement, que va ser un dels primers europeus en denunciar els horrors del colonialisme.

Coneixements

GARCÍA-PLANAS, Plàcid. Jazz al despatx de Hitler: una altra manera de veure les guerres. Barcelona: Península, 2010. 327 GAR

L’autor, periodista de La Vanguardia, ens relata com la paradoxa, juntament amb el dolor i la malenconia, és la manera més adequada d’explicar l’atrocitat de les guerres actuals.

HOARE, Philip. Leviatán o la ballena. Barcelona: Ático de los libros, 2010. 599 BAL

Aquest assaig que combina història, biologia i literatura ha guanyat el premi BBC Samuel Johnson, al millor llibre de No ficció, i és tot un best seller al Regne Unit.
L’autor explora la tempestuosa relació entre l’home i les balenes, visita zones baleneres i dibuixa una història cultural que ens porta del relat bíblic de Jonàs fins a Liberad a Willy, passant per l’obra de diversos escriptors el més emblemàtic dels quals es H. Melville i la seva Moby Dick.

De Viatge

Indonesia. Barcelona: Geo Planeta, 2010
Bindloss, Joseph. Nepal. Barcelona: Geo Planeta, 2010
Thomas, Amelia. Israel y los Territorios Palestinos. Barcelona: Geo Planeta, 2010Les guies Lonely Planet estan escrites per experts i t’ofereixen tota la informació que et cal per preparar i gaudir del teu viatge. Hi trobaràs informació geogràfica i històrica sobre el país, però també sobre monuments, allotjaments, itineraris, etc.


Infantil

I Llibre Joc

LACOMBE, Benjamin. Contes silenciosos. Barcelona: Baula, 2010

Llibre tridimensional que recrea amb espectaculars desplegables vuit dels contes tradicionals infantils més coneguts, com La Bella dorment o La Caputxeta Vermella. Els personatges, els escenaris i els colors d'aquestes històries, que ja formen part de la nostra cultura, adquireixen vida pròpia en aquesta obra d'enginyeria en paper adreçada a petits i grans.

Us recomanem que en vegeu la presentació: http://www.benjaminlacombe.com/

PAROT, Annelore. Quimonos. Barcelona: Baula, 2010

Aquest àlbum il·lustrat protagonitzat per la Kokeshi Yumi ens acosta una mica més al seu particular univers: com es vesteixen, on viuen, a quina escola van, qui són els seus familiars, etc. També aprendrem més paraules en japonès i ens divertirem amb les seves propostes de joc. Recomanat per a totes les edats per la seva qualitat i estètica innovadora.

Pel·lícules

Cinema espanyol

Pájaros de papelPetit indiCinema amb valors

Invictus


Share/Bookmark