Cercar

Llibres comentats a TDCamp

Agustín Fernández Paz. Només ens queda l’amor. Bromera, 2009.
Il·lustracions de Pablo Auladell.

L’escriptor gallec, Agustin Fernández Paz va ser guardonat amb aquest llibre amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, 2008.
Es tracta d’un conjunt de relats que tenen un eix en comú: l’amor.
Concretament aquesta edició de Bromera incorpora unes delicades i magnífiques il·lustracions de Pablo Auladell.


Agustín Fernández Paz ha estat vinculat tota la seva vida professional al món de l’ensenyament. Ha fet de mestre, pedagog, editor i escriptor, tot i que aquesta última vocació no va començar fins els 40 anys. Ha estat un escriptor prolífic que ha conreat diversos gèneres i pels quals ha rebut prestigiosos guardons.

Només ens queda l’amor, consta de 10 relats curts que tenen un fil conductor, l’amor, Sobretot, la importància de l’amor i la seva absència, el desamor. I no només podem parlar de l’amor físic sinó també de l’amor per la literatura, ja que l’obra està plena de referències literàries i poètiques i és un homenatge als llibres que l’autor estima d’una manera especial. Trobem referències a Rapunzel, dels germans Grimm, a Jose Ángel Valente, Pablo Neruda, Paul Auster o Franz Kafka.

Voldria destacar que l’autor inclou un apartat final D’amors i de llibres que ens explica en quins autors i en quines obres  s’ha basat per construir aquestes històries, algunes publicades ja amb anterioritat.  
Fernández Paz  defensa que la literatura no té edat i el que busca és que el lector gaudeixi amb la lectura. L’obra és un reflex de la seva concepció de la literatura, fugint dels estereotips de la literatura juvenil i oferint als joves lectors altres camins per descobrir. En aquest cas és un bon llibre per descobrir el gust per la poesia.


Share/Bookmark