Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

 SCHIMEL, Lawrence. Anem a veure el pare!. Ekaré, 2010. I2 EKA

Àlbum il·lustrat protagonitzat per una noieta que en explica que el seu dia preferit és el diumenge perquè és el dia que rep la trucada del seu pare, al que fa més d’1 any que no veu; també explica que ell li va regalar un diari perquè hi escrivís tot allò que feia en la seva absència. Aquest diumenge la trucada portarà també una sorpresa: el pare li demana que ella i la seva mare vagin a viure amb ell. A partir d’aquí les emocions es contraposen perquè d’una banda hi ha el desig del retrobament i de l’altra el sentiment de pèrdua dels familiars i amics, del país on ha viscut. La història acaba amb la noia escrivint un altre cop al diari, però ara la història va adreçada a l’àvia que s’ha quedat.

Es tracta d’una història molt emotiva sobre separacions i retrobaments i en la que el fet de l’emigració és narrat amb un llenguatge directe i poètic, amb sensibilitat però sense sensibleria. Les imatges que l’il·lustren acaben d’arrodonir la història amb tot de petits detalls.

Més informació a: http://deqfagustlalluna-ade.blogspot.com/2011/01/anem-veure-el-pare-vamos-ver-papa.html

Sobre la il·lustradora: http://albamarinarivera.com/?p=291


DE BOEL, Anne. Els cavallets del vent. Corimbo, 2009. I2 COR

Al Tibet existeix la creença que quan es llencen al vent papers pintats amb la figura d’un cavall i una pregària escrita, el vent les porta fins als déus perquè les escoltin: els cavallets del vent del títol fan referència a aquests papers. Aquest àlbum il•lustrat de ben segur que farà les delícies per a petits lectors per la potència de la il·lustració, rica en matisos i de gran expressivitat, i per la tendresa de la història, ja que la nena protagonista es mou amb l’únic desig d’aconseguir la curació de la seva mare malalta, i està disposada a qualsevol sacrifici per aconseguir-ho.

Més informació a: http://www.sol-e.com/motor.php?id_seccion=3&subsec=44&id_libro=10948&ensec=

Sobre l’autora: http://www.ecoledesloisirs.fr/php-edl/auteurs/fiche-auteur.php?codeauteur=357


Share/Bookmark