Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Aquesta setmana les nostres recomanacions us portaran a l'Àfrica. Vols venir amb nosaltres?


MALO, Roberto. La Tanga i el gran lleopard. Comanegra, 2009. I2 COM

Àlbum il·lustrat, de factura impecable,  protagonitzat per la Tanga, filla del gran bruixot de la tribu dels Toblongs. Es tracta d’una història que remet a les fàbules clàssiques on l’heroi aconsegueix l’objectiu després de passar per múltiples aventures; en aquest cas la Tanga s’haurà d’enfrontar al lleopard que aterra el seu poblat, armada amb armes convencionals (una llança i un punyal) però també amb la seva intel·ligència i destresa. Finalment aconseguirà acabar amb l’amenaça del lleopard però també que s’atorgui a les dones del poblat la possibilitat de participar en la cacera i que els homes comparteixin amb elles les tasques de la cabana.

Les il·lustracions són realment espectaculars i el format apaïsat permet crear unes grans panoràmiques; l’expressivitat dels personatges fan que els més petits puguin seguir perfectament la història sense necessitat del text i els colors potencien la tensió d’algunes escenes.

Un llibre recomanat per a totes les edats.




VERGÉS, Lourdes. C de cacau: de comerç just. Intermón Oxfam, 2010. I 30 INT

Àlbum il·lustrat sobre l’obtenció del cacau i la fabricació de la xocolata. Ho fa a través de la veu d’en Kevin, un nen de costa d’Ivori que explica com és la vida quotidiana a un poble de l’Àfrica occidental, també el procés de cultiu del cacau i la venda a les organitzacions de comerç just. Al final del llibre hi ha una breu explicació dels criteris del comerç just així com dues receptes senzilles.

Pertany a la col·lecció  Alfabet solidari,  que busca mostrar la realitat de nens i nenes de països del Sud, amb textos breus, lletres grans i fotografies que despertin la curiositat per la realitat menys immediata. 

Un llibre recomanat per a nois i noies de 6 a 10 anys.


Share/Bookmark