Cercar

Recomanacions dels lectors


Fushigi Yugi: Genbu, l'origen de la llegenda




Tot i haver estat publicada posteriorment, Genbu, l'origen de la llegenda es situa bastant abans que la seva predecessora Fushigi Yugi, el joc misteriós. Cal dir que la idea de l'autora, la Yuu Watase, era només fer Fushigi Yugi però la demanda dels seus fans la van impulsar a explicar la història de la Takiko i els seus companys.

L'univers Fushigi Yugi es centra en un món dividit en quatre països: Kônan, Bei-Jia, Kutou i Xi-Lang (també reben altres noms segons la traducció) que estan distribuïts segons els punts cardinals i sota la protecció d'un dels quatre déus. Així Bei-Jia és el regne de la Tortuga Negra del Nord i el seu Déu protector és Genbu; Kônan és el regne del Fènix Vermell del Sud i el seu Déu protector és Suzaku; Kutou és el regne del Drac Blau de l'Est i el seu Déu protector és Seiryû i per últim Xi-Lang és el regne del Tigre Blanc de l'Oest i el seu Déu protector és Byakko. Tots els països coneixen la llegenda segons la qual quan el país estigui en perill vindrà una noia d'un altre món que es convertirà en sacerdotessa del Déu del país, reunirà les set estrelles del Déu, que són set persones que porten la marca de una de les set constel·lacions que pertanyen al Déu i tenen un poder especial, invocarà el Déu, li demanarà tres desitjos i salvarà el país. La història de Fushigi Yugi comença quan la Miaka i la Yui, dues noies estudiants de secundària troben per casualitat el llibre de l'Univers dels Quatre Déus i aquest les absorbeix al seu interior, on és convertiran la Miaka en sacerdotessa de Suzaku, del regne del Sud i la Yui en sacerdotessa de Seiryû, del regne de l'Est. Allà viuran mil i una històries mentre els regnes de Kônan i Kutou lluiten entre ells juntament amb les seves set estrelles. A Fushigi Yugi però es diu clarament que la Miaka i la Yui són la tercera i quarta sacerdotessa respectivament, i es parla breument de les dues primeres sacerdotesses i d'aquí el desig dels fans de conèixer les seves històries.


A Genbu, l'origen de la llegenda coneixem la primera d'aquestes sacerdotesses, la Takiko Okuda, sacerdotessa de Genbu, del regne del Nord. Cal dir que tot i ser una precuela hi ha poques semblances amb Fushigi Yugi. Genbu, l'origen de la llegenda és una història molt més madura, tant en l'argument de la història en si com en el dibuix de l'autora i hi predominen més les lluites i l'amor per sobre de la comèdia. L'estil de la Yuu Watase ha anat evolucionant al llarg d'aquest temps, i aconsegueix dotar Genbu, l'origen de la llegenda, d'una vivesa i proximitat que no es pot comparar amb la de Fushigi Yugi, excepte potser cap al final. En quan a l'argument, la protagonista és la Takiko, que viu a Japó l'any 1923, i és el seu pare, l'Einosuke Okuda, qui tradueix l'Univers dels Quatre Déus. Ella hi entra quan en un rampell de ràbia intenta estripar el manuscrit, enfadada perquè creu que al seu pare l'importa més aquesta història que no la seva dona i mare de la Takiko, que ha mort sense que el seu marit l'hagi anat a veure gairebé cap dia des de fa més d'un any. Allà coneix immediatament una de les set estrelles de Genbu, en Rimudo i comença la seva aventura per Bei-Jia, plena de perills i emocions fortes.


És, sense cap mena de dubte, un dels "shojos" imprescindibles per a qui li agrada aquest tipus de lectures i es converteix en una d'aquelles sèries de les que vols sempre més i més, i ja té un gran nombre de fans per tot el món. Actualment, s'ha publicat fins al volum 9 de la història, tot i que d'aquí poc arribarà el volum 10. La sèrie està oberta encara, però si segueix la tendència de la seva predecessora, tindrà uns 12 o 13 volums, extres apart.

Comentari de Laura Llinàs


Share/Bookmark