Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Una setmana més us convidem a conèixer les nostres recomanacions. Si us agraden perquè no afegiu un comentari :-)


CHEN, Jiang Hong. Lian. Barcelona: Corimbo, 2009. I1 COR

Àlbum il·lustrat protagonitzat pel senyor Lo, un pobre pescador que viu entristit per la seva soledat i misèria. Un bon dia ofereix ajut a una velleta i aquesta a canvi li regala unes llavors màgiques, que un cop plantades faran créixer un camp de flors de Lotus; dintre d’una de les flors hi ha una nena màgica, la Lian, que té el do de convertir en or allò que toca. Aquest do serà també l’inici de noves desgràcies que ens portaran cap a un desenllaç no per previsible menys desitjat.

Recomanat pels seus valors, que uneixen la tradició oriental amb l’occidental (qui no recorda el conte del rei Mides) , la seva estructura circular, que agradarà als petits, i les il·lustracions, fetes pel mateix autor del text amb una tècnica tradicional que usa la tinta xina i el paper d’arròs.


El puchero de los cuentos
 
 
HERRERA, Laura. La tortilla corredora. Barcelona: Ekaré, 2010. I1 EKA


Àlbum il·lustrat que transporta al paper una història tradicional del sud de Xile. Ens explica una història protagonitzada per una mare amb set fills que tenen molta gana, ella els prepara la truita que dóna nom al conte, però aquesta no està disposada a ser menjada i s’escapa; la resta del conte ens explica les peripècies que viurà la truita per escapar-se dels seus depredadors: la família i tot un seguit d’animals amb els que s’anirà trobant.


Recomanat per a ser llegit en veu alta per la musicalitat que es desprèn del text. A més us recomanem que el compartiu amb els petits per les divertides il·lustracions, que transmeten encertadament tota la gama de sentiments experimentats pels protagonistes.

Més informació a:



Share/Bookmark