Cercar

Trobada del club de Lectura Fàcil


El 17 de maig vam finalitzar Tristany i Isolda. Vam dedicar-nos a analitzar l’obra parlant de:

• La contextualització (autor, època...) el seu gènere, la seva relació amb Romeo i Julieta, el lloc on es desenvolupa l’acció...

• L’argument: narra la vida agitada d'en Tristany, nebot del rei Marc de Cornualla, que s'enamora d'Isolda a causa d'un filtre màgic que beuen accidentalment. Ella és la promesa del rei Marc i desgraciadament ha estat Tristany qui l’ha guanyada. Isolda és, a més, la filla de l'enemic (el rei d'Irlanda).
Es tracta d’un amor gairebé impossible que, tot i els impediments, els amants fan realitat. Però els barons els espien fins que aconsegueixen que el rei Marc els descobreixi i els castigui implacablement i cruel.

• Escenes a destacar: La barca "funerària" duent a en Tristany a la vora d'Isolda per primer cop; el moment en què han de cremar a Isolda a la foguera però finalment és entregada a uns leprosos i en Tristany la rescata després d'escapar-se d'on és pres; quan l'esposa de Tristany es venja dient-li que la barca amb què Isolda viatja per assistir a la seva última voluntat té les veles negres; quan Isolda aparta a l'esposa del cadàver de Tristany i clama el seu amor; i la darrera, que explica que de les tombes dels amants en neixeren un roser i un esbarzer que per sempre més han restat abraçats.

• Ens ha agradat perquè és un referent de la cultura occidental, exemple dels amants vertaders. Ha estat una lectura amena. Tot i ser una història antiga continua vigent.

• Vocabulari nou: cítara, matraca, jaç, sobirà.




Share/Bookmark