Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Una setmana més us presentem les nostres recomanacions d'àlbums infantils.

MAJAN, Roberto. La Petronia i la reina bigotuda. Madrid: Artichoque, 2007. I1 ART


Àlbum il·lustrat que va guanyar el premi Daniel Gil al millor llibre il·lustrat l’any 2007. Es tracta de la història d’una reina, els seus tres fills i una noia molt astuta. La reina és una mare mentidera que enganya als seus fills perquè vol mantenir-los sempre al seu costat i llavors és quan intervé la Petronia del títol.

Té l’estructura d’un conte tradicional però amb una temàtica humorística i transgressora; les il·lustracions, planes, de colors bàsics i amb tocs de surrealisme aporten més informació a la història. Finalment també hi trobem la Moralitat, que continua el to humorístic que caracteritza el llibre.

Més informació a:


RODARI, Gianni. Tonino l’invisible. Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2010. I2 ZOR

Gianni Rodari va ser un mestre i periodista que va participar activament en projectes col·laboratius amb els infants. L'any 1970 li va ser atorgada la Medalla Hans Christian Andersen de literatura infantil. Les seves obres han estat traduïdes a un gran nombre de llengües

Aquest conte ens parla de l’aventura de veure i ser vist, una reflexió que va més enllà de les lleis de l'òptica. El Tonino del títol desitja ferventment tornar-se invisible perquè no se sap la lliçó i no vol que el mestre el renyi; el seu desig es farà realitat i començaran un seguit d’aventures que li faran desitjar tornar al seu estat anterior.

Les il·lustracions d’Alessandro Sanna enriqueixen la història amb les seves propostes de colors i moviments.

Més informació a:


Share/Bookmark