Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Aquesta setmana ens hem decidit a recomanar també als adults. Recordeu que la lectura s'encomana per contagi i que pot ser perillosa!

BERGUA, Anna. L’àvia necessita petonets. Cànoves: Proteus, 2010. I Valors i sentiments

Àlbum il·lustrat que ens parla de l’amor i la tendresa entre avis i nets, però des d’un punt de vista diferent ja que fa èmfasi en el procés d’envelliment i les malalties degeneratives, intentant fer-los comprensibles al més menuts. Es tracta de processos naturals i per tant inevitables però no per això menys desagradables per als que no hi ha cap mesura pal·liativa, tan sols l’amor i l’afecte.

La història està explicada en primera persona per una de les nenes que integra una família que acull l’àvia, a casa seva, perquè ja no pot viure sola. Ens va narrant el seu dia a dia i l’evolució dels seus sentiments, que van del disgust inicial, perquè ha de prestar l’habitació a l’àvia, fins a la tendresa que li provoquen les dificultats i deficiències amb que es va trobant l’avia protagonista. Les il·lustracions de traç senzill i colors bàsics (negre, vermell i blanc) ajuden a la comprensió de la història oferint moment de tendresa i pinzellades divertides.

Accés a part del llibre
Bloc de la il·lustradora


BUSQUETS, Blanca. La nevada del cucut. Barcelona: Rosa dels vents, 2010. N(BUS)NEV


Aquesta novel·la, premiada amb el Premi Llibreter d’enguany, ens explica l’experiència vital de dues dones, separades per cent anys de diferència, però que comparteixen una mateixa passió per l’escriptura i la literatura, però també unes profundes ferides a l’ànima. Totes dues ens explicaran, a través d’una estructura paral·lela i alterna, la seva peripècia vital en una Catalunya rural, que lentament experimenta els canvis socials i l’arribada de la modernitat.


Hi podem trobar també una proposta metaliterària ja que totes dues protagonistes tenen com a autora de capçalera a Caterina Albert, Víctor Català, i especialment la seva obra Solitud.


Més informació a:



Share/Bookmark