Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Aquesta setmana us presentem els darrers recomanats d'agost, ja que a partir del dia 15 la biblioteca estarà tancada per manteniment. Tornarem a obrir el dia 1 de setembre en l'horari habitual. Bon estiu!


TULLET, Hervé. Un llibre. Barcelona: Cruïlla, 2010. I LLIBRE JOC

Àlbum il·lustrat, adreçat a tots els públics, que parteix d’una proposta gràfica arriscada i innovadora, a la vegada que molt senzilla. Quan l’obrim ens trobem amb un cercle de color groc i la invitació de l’autor a polsar-lo; en girar la pàgina ens trobem amb més cercles de colors canviants (grocs, vermell, blaus) i amb d’altres propostes (sacsejar el llibre, fregar els cercles, bufar-los, etc) que converteixen el llibre en un joc interactiu i inacabable, ja que en acabar ja podem tornar a començar.

Més informació:
Web de l'editorial Kokinos
Una altra web editorial
 
GRAVETT, Emily. Un Problema de conills. [S.l.] : Macmillan, 2010. I2 MAC

Aquest àlbum té com a punt de partida un problema plantejat pel matemàtic Fibonacci sobre el nombre total de conills que hi podria haver en un prat tancat, al cap d’un any de deixar-n’hi una parella.

En un format de calendari, fins i tot té els forats perquè el puguem penjar a la paret, ens trobem amb els diversos problemes que es plantegen als conills: en principi la solitud, ja que només hi ha un conill, després arribaran la parella i els fills, així com els problemes que es deriven de les inclemències del temps i de l’augment de conills.

A la part superior sempre hi trobem el prat on es desenvolupa la història i que rep el nom del matemàtic, a la part inferior el nom del mes acompanyat d’anotacions i material complementari (àlbum del nadó, periòdic, receptari de pastanagues, etc). El final és un espectacular pop-up que mostra perfectament la superpoblació de conills al prat.

Recomanat per a tots els públics per la seva imaginativa proposta, pel seu humor i perquè ens proposa un acostament diferent als problemes matemàtics.


Més informació a:


Share/Bookmark