Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


I els escollits d'aquesta setmana són...



JEFFERS, Oliver. Perdut i trobat. Algemesí: Andana, 2011. I1 AND

Àlbum il·lustrat sobre un nen que es troba amb un pingüí a la porta de casa. A partir d’aquell moment el nen s’interessarà per saber què li passa, si algú l’ha perdut, d’on ve, però sobretot el que més el preocupa és que el veu trist. Per animar-lo i sobretot retornar-lo al seu hàbitat, el nen i el pingüí emprendran un viatge que els portarà més enllà del que havien imaginat.

El recomanem per la força i la potència de les seves il·lustracions, d’apariència senzilla però de gran bellesa, i rica en matisos i detalls. És una bona opció per compartir amb els més petits gràcies a la brevetat del seu text, la riquesa d’imatges i els valors que mostra.

Més informació a:
YouTube
Bloc Sospirs de llum
Web de l'autor


KRAUSE, Ute. Quan marxaran aquests?. Barcelona: Juventud, cop. 2011. I1 JOV

Àlbum il·lustrat que ens explica la peripècia d’una família composta pels pares i els seus set fills. Són una família totalment normal amb les seves alegries, malentesos, etc., però els pares arriba un dia que ja no s’entenen i se separen.

És llavors quan comencen a anar tots els fills amunt i avall amb maletes, cap a casa d’un i cap a casa de l’altre, quan veuen com el pare i la mare estan tristos, fins que el pare té una alegria: es torna a enamorar! Només hi ha un petit problema i és que ella també té sis fills i la convivència és complicada.

Recomanat per a totes les edats perquè parla de manera desenfadada sobre les famílies “recomposades” i totes les implicacions que se’n generen. Les il·lustracions aporten pinzellades d’ironia, i enriqueixen el text amb tot de petits detalls.

Més informació a:
Editorial Joventut


Share/Bookmark