Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils

Una setmana més ens tornem a trobar per presentar-vos dos àlbums preciosos. Són:

CARLAIN, Noé. Què llegeixen els animals abans de dormir. Barcelona: Joventut, 2011. I1 JOV



Àlbum il·lustrat sobre el fet de llegir i protagonitzat per animals que m’ha resultat, senzillament, fascinant, perquè transmet amor per la lectura, té una il·lustració de qualitat, uns textos breus i divertits i una edició acurada. Què més es pot demanar?.

El llibre de format gran dedica dues pàgines a presentar l’animal, humanitzat, i la lectura. En una de les pàgines hi trobem la il·lustració i en l’altra el text que fa referència al seu gust literari, al lloc on compra els seus llibres, o al format de lectura que prefereix; així doncs se’ns fa evident que als hipopòtams els agraden els llibres de bany, als cavall els agraden els diaris de curses, etc.

Les il·lustracions de gran format i colors llampants presenten uns animals perfectament reconeixibles, tot i que amb característiques humanes i tocs d’ironia, que apreciaran els adults que comparteixin la lectura amb els infants de la família.

Més informació a:
Bloc Al·lots Petit Príncep
Bloc BiblioRadio
Bloc Bèsties Lectores


LEVERT, Claude. En Benet i el seu roure. Barcelona: Associació de Mestres Rosa Sensat, 2011. I2 MAR


Àlbum il·lustrat de la col·lecció “Mars” que recupera àlbums il·lustrats, editats fa més de 25 anys, però que mantenen la seva qualitat. Els protagonistes són un infant, en Benet, i l’arbre que estima i s’ha convertit en el seu company de jocs, el roure. Tot és perfecte fins que arriba la tardor i al roure li comencen a caure les fulles, fet que preocupa al nen perquè pensa que l’arbre s’ha posat malalt. L’arribada de l’hivern, amb el fred i les gelades, encara agreujarà més la situació i en Benet intentarà ajudar l’arbre tapant-lo amb totes aquelles robes d’abric que troba a casa. Finalment arriba la primavera i ja sabeu ... tot reneix!

Les il·lustracions de Carme Solé estan plenes de tendresa, de detalls curiosos i transmeten a la perfecció tots els sentiments de l’infant i l'alegria de l'arribada de la primavera.

Recomanat per a tots aquells que en van gaudir quan eren infants i que ara el poden recuperar i compartir, però també pel seu cant d’amor a la natura i a l’amistat.

Més informació a:
Biblioteca Folch i Torres
Rosa Sensat



Share/Bookmark