Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


De nou ens retrobem per presentar-vos els recomanats de la setmana.


DELEBECQUE, François. Brrum! Brrum!. Barcelona: Cruïlla, 2011. I Tecnologia


Àlbum il·lustrat en format de llibre joc que, de ben segur, entusiasmarà als amants de tots tipus de transports.
A l’interior trobem solapes amb l’ombra del mitjà de transport; quan l’aixequem ens trobem amb una foto del mateix mitjà. A més estan agrupats en passejadors, cotxes, vaixells, globus, en funció de si són terrestres, marítims o aeris.

Recomanat per la seva originalitat de presentació, pel joc entre dibuix i fotografia així com per les múltiples aproximacions i possibilitats de joc que ens permet. Només ens cal afegir una mica de la nostra imaginació!



LEÓN BARRETO, Martín. El Viatge de l'Olaj. Barcelona [etc.]: Hipòtesi, 2011. I1 KAL


Àlbum il·lustrat d’estructura repetitiva i circular, similar a la dels contes tradicionals, amb un protagonista que cansat d’estar sol emprèn un llarg viatge. Diversos animals, tots ben peculiars i amb valors simbòlics, li aniran sortint al pas i li faran companyia, formant de mica en mica, un grup ben heterogeni però unit.

Les il·lustracions amb formes geomètriques i colors vistosos aporten un toc de modernitat al text, aconseguint un poderós atractiu que li ha fet guanyar el IV Premi internacional Compostela per a àlbums il·lustrats.

Recomanat pel seu joc de llenguatge, les rimes, reiteracions, jocs de contraris, el fan recomanable per a ser llegit en veu alta i compartint amb els oients parts del text, implicant-los en aquesta història d’amistat i generositat.

Més informació a:
Editorial Hipòtesi


Share/Bookmark