Cercar

Cloenda dels Clubs de Lectura Infantil i Juvenil


El passat 25 de maig va tenir lloc la cloenda dels Clubs de Lectura Infantil i Juvenil de la Biblioteca, que vam iniciar l'octubre de 2011.

L'escriptor VICENÇ VILLATORO va ser l'encarregat de donar per finalitzada la temporada amb una distesa tertúlia en què es va parlar tant de LA TORRE, obra que havien llegit tots els integrants del Club, com de la feina d'escriptor.

Villatoro ens va desvetllar diferents secrets d'aquesta feina:

  • que escriure LA TORRE va ser una excusa per a parlar, no de la Torre Eiffel, sinó de la relativitat de conceptes com ara Bellesa i Lletjor, així com del progrés de la societat.

  • Escriure és un procés que fa que sorgeixi tot allò que l'escriptor té a dins, sentiments, emocions, canalitzant-ho a través d'unes paraules, uns personatges, uns arguments.

  • Per tal de diferenciar l'escriptura de ficció i d'articles periodístics  fa servir diferents procediments: escriu a mà les novel·les, amb llibretes i ploma, i a l'ordinador els articles. Això li permet un tempo diferent per a cada tipus de registre literari.

  • Als personatges de les seves novel·les sel's imagina amb les faccions d'actors ben coneguts. Així vam descobrir que el Ralph Fiennes i la Monica Bellucci, entre d'altres, es passegen per la seva novel·la LA DONA A LA FINESTRA.

Finalment l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va acabar l'acte agraint la participació de Villatoro i fent-li entrega d'un obsequi.




Share/Bookmark