Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Aquesta setmana abandonarem els àlbums de ficció per dos llibres de coneixements. Ens han agradat molt perquè ens ajuden a conèixer i comprendre el món on vivim.

LEDU, Stéphanie. Atles de les desigualtats. Barcelona: Cruïlla, 2011. I 30 LED


Àlbum de coneixements, que ens proposa una visió diferent de la dels atles més convencionals que es limiten a una visió geogràfica o política. El seu punt de partida són les desigualtats del món i a través d’il·lustracions, fotos, mapes i gràfics ens les va presentant per tal que les coneguem. Hi trobarem l’ús que fem dels recursos naturals, l’accés als serveis bàsics, els drets humans, etc.

És molt recomanable per a donar a conèixer les diferents realitats que trobem a la terra; la diferència entre les condicions de vida als cinc continents i les oportunitats per aconseguir un futur millor. També per l’equilibrada distribució de text i d’imatge.

Més informació a: Alots petit príncep


OMMER, Uwe. Gent de tot arreu. Barcelona: Cruïlla, 2011. I 30 OMM


Àlbum de coneixements que ens permet fer un viatge pels cinc continents. Uwe Ommer, el seu autor, els va recórrer durant quatre anys i va visitar més de cent trenta països. Gràcies a la seva càmera fotogràfica veiem les diferents ètnies i famílies, amb detalls del seu hàbitat, costums, etc.; els textos breus i en primera persona acaben d’aprofundir tot allò que ens mostren les imatges. Al final un apèndix ens amplia la informació amb les dades més importants de cada país: població, superfície, llengües, moneda i capital.

Us el recomanem per a totes les edats ja que té una presentació acurada i molt atractiva i ens fa conèixer una mica més el nostre planeta i la seva diversitat.

Més informació a: TV3
Super 3




Share/Bookmark