Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Avui us voldria presentar diversos títols que acosten l’art als infants. N’he escollit tres que ens parlen d’un gran pintor: Velázquez i en concret de l’obra Las meninas. Tots tres ens ensenyaran a mirar aquest quadre amb una nova perspectiva.

GARCÍA, Marina. Velázquez para niños. Madrid: Celeste, 2006. I Art

Fa una aproximació en primera persona a la vida i l’obra del pintor; al final un joc de pistes permet una aproximació lúdica a la seva biografia i a les seves obres. Al mig un full amb enganxines ens permet completar els buits que hi ha en les diferents pàgines.



JOHNSON, Jane. La princesa y el pintor. Barcelona: Serres, 2007. I Art


Ens acosta al dia a dia dels diversos personatges que veiem representat en el quadre de Las meninas, prenent com a protagonista a la infanta Margarita. La història comença quan la desperten i acaba amb la visita al taller del pintor per veure’n l’obra acabada. Al final trobem la reproducció del quadre i una petita explicació.




BALZOLA, Asun. La infantita quiere buñuelos. Madrid: Ediciones SM, 2001. I Art


És també una aproximació al dia a dia de la cort i especialment al de la infanta Margarita, de la qual n’explica una trapelleria, realitzada amb l’ajut d’un dels nans, i que fa referència als bunyols del títol. Al final trobem informació sobre els diversos personatges que apareixen al quadre, el pintor i la seva època.


Share/Bookmark