Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Avui més que comentar un llibre us vull parlar d’un il·lustrador català, l’Ignasi Blanch. És Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i va obtenir dues beques CIRIT que li van permetre fer una especialització, en gravat i tècniques d’impressió, a Berlín. Coincidint amb la caiguda del Mur de Berlín va ser escollit per participar en el projecte internacional “East Side Gallery” com a únic representat de l’estat espanyol.

La seva il·lustració ha experimentat una transformació des del primer àlbum que li vam conèixer, El lladre de melics. En les darreres obres empra un traç més lliure i una gama cromàtica centrada especialment en blaus, grisos i negres, amb alguna incursió en l’ocre, tal com podem veure en l’obra dedicada a Miquel Martí i Pol. Els seus personatges són fàcilment reconeixibles per la seva estilització, els ulls lleugerament ametllats i també per l’ús de la tècnica del bitó (Impressió successiva de dos tons d'un mateix color) que dóna sensació de relleu a les imatges.


Us recomano especialment les darreres obres que han arribat a la biblioteca:

MOLIST, Pep i BLANCH, Ignasi. Miquel Martí i Pol. Barcelona: Baula, 2010.   I 92Martí i Pol

A través d’una selecció de poemes o quan són massa llargs de fragments, fem un repàs de la seva vida i de la seva obra.


BURGAS, Angel i BLANCH, Ignasi. Alícia i el país de meravelles. Barcelona: La Galera, 2007. I2 GAL

No és una adaptació o una versió reduïda per a infants sinó que ens aproxima al moment en que Lewis Carroll, o més ben dit, Charles Dogson, va en una barqueta amb la família Liddell i els comença a explicar una història protagonitzada per una nena que es diu Alícia.


Més informació a: Web il·lustrador



Share/Bookmark