Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils



Aquesta setmana us recomanem dos àlbums, un per a tota la família i l'altre per als petits lectors. No us els perdeu!

KABOC, Suzanne. Blancaneu. Barcelona: Baula, 2011. I2 BAU



Àlbum il·lustrat per Benjamin Lacombe que recupera el text original dels Germans Grimm i que està allunyat dels paràmetres Disney, una mica més ensucrats. En aquest la madrastra intentarà matar a Blancaneus de tres maneres diferents, amb una cinta, una pinta i finalment amb la poma enverinada, que és amb la que aconseguirà emmetzinar-la; al final la madrastra també s’emportarà els seu càstig en forma de sabates roents.

Les il·lustracions de Benjamin Lacombe ens mostren els personatges des de diferents perspectives i alternen els gouache i l’oli amb el treball en carbonet aconseguint en totes una gran bellesa.

Voldria destacar també l’edició acurada de Baula: el paper de gran qualitat, les guardes amb una sanefa de corbs i pomes i de color vermell com la sang i la portada amb la imatge en primer pla de la poma mossegada.

Més informació a: Bloc Al·lots Petit Príncep
Llegir en cas d'incendi
Paper blog
 
 
STOHNER, Anu. La oveja Carlota. Santa Marta de Tormes: Lóguez, DL 2010. I 1 LOG



Àlbum il·lustrat protagonitzat per una ovella que fa tot de coses inversemblants: puja als arbres, neda al riu i s’enfila per les muntanyes; la resta del ramat li recrimini que sigui com és, però quan el pastor té un accident l’única capaç d’ajudar-lo serà l’ovella Carlota.

Les il·lustracions d’Henrike Wilson ens expliquen la història amb tons càlids i gran sensibilitat, posant èmfasi en les expressions facials dels protagonistes. Va ser premiat pel The New York Times com el millor llibre il·lustrat de l’any 2010.

Recomanat per a primers lectors, per la facilitat de la seva lectura, l’atractiu de les il·lustracions i una protagonista que té confiança en les seves habilitats.

Tastet del llibre


Share/Bookmark