Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Hola!. Després de la parada de la Festa major de sant Pere tornem a ser amb tots vosaltres per recomanar-vos aquells àlbums infantils que ens agraden més. Avui la nostra proposta inclou ficció i coneixements. Esperem que us agradin!

SOLER MARTÍ, Miquel-Albert. Els sis clauets màgics. Barcelona: Claret, 2011. I 92Braille



Àlbum de coneixements dedicat a Louis Braille i que està dividit en dues parts; la primera ens explica en clau de ficció l’aventura de Braille, que va inventar un llenguatge de lecto-escriptura per a cecs que encara s’usa, la segona és una biografia convencional. Totes dues es diferencien pel tipus de lletra emprada en els textos i per les il·lustracions, que només trobarem a la primera part.

Es tracta d’un llibre recomanable perquè ens acosta, sense dramatismes excessius, a l’experiència de la ceguesa i dóna a conèixer de manera planera i fins i tot divertida el llenguatge Braille, amb la col·laboració dels clauets del títol. Tan sols he trobat a faltar que els fragments en Braille no tinguin relleu.

Més informació a: Bloc Al·lots Petit Príncep




 
LEE, Suzy. Zoo. [Madrid]: Los cuatro azules, 2010. I1 CUA PRE-LECTORS



Àlbum il·lustrat recomanable per a totes les edats per la seva enginyosa proposta visual. Una visita el zoo amb els pares es converteix en dues propostes: una, il·lustrada amb games de grisos, que és la que viuen els pares i l’altra, en la que ens introduïm gràcies a un paó, és tota una eclosió de color i d’imaginació. Al final tots dos món confluiran en una barreja ordenada de colors i de grisor.

Les il·lustracions de Suzy Lee, fetes amb ceres, collage i aquarel·les, mostren el contrast entre imaginació i realitat, així com els sentiments i les emocions.

Més informació a: Mar de letras
Bloc Bibliocolors



Share/Bookmark