Cercar

Novel·la recomanada


La teoria dels nusos és una ciència matemàtica complexa que permet explicar coses molt simples de la vida. Quan s'estira un fil d'un cabdell de llana embolicat, de vegades es desnua de cop, de vegades el nus es va engrandint. És com la vida, uns gestos insignificants poden comportar grans coses. I de vegades, el mateix gest no fa el mateix efecte. (pàg. 30)


SZALOWSKI, Pierre. El Fred modifica la trajectòria dels peixos. Barcelona: Rosa dels vents, 2009


El protagonista d’aquesta novel·la de títol suggerent és un noi de dotze anys a qui els pares comuniquen que es separen. Es queda tan desesperat que invoca el cel buscant una ajuda que no troba entre els homes. Al dia següent cau sobre la seva ciutat una tempesta de neu que modifica la seva vida, la dels seus veïns i també la dels peixos que donen títol a l’obra i que formen part d’una tesi doctoral en la que treballa un dels veïns del noi.

És un llibre amè, de lectura fàcil, amb històries que es barregen i que tenen en comú la necessitat d’amor, de sentir-se estimat de l’ésser humà. Aconsegueix que reflexionem sobre la vida i com tot pot canviar, sense cap to moralitzant, més aviat retratant els personatges i els seus neguits amb tendresa.

Una lectura entretinguda i optimista per afrontar el futur amb un somriure!






Share/Bookmark