Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Les propostes d'avui són per aquells a qui no agraden els contes, i és que hi ha llibres de coneixements molt interessants. Us animeu a descobrir-los?


DUMAS, Philippe. Una Granja de otra época. Barcelona: Corimbo, 2010. I 63 DUM

Àlbum il·lustrat de gran format que ens explica la vida en una granja; no se n’especifica en cap moment l’època, però pels usos, vestuari, etc. penso que seria del 1900. És una obra que ens permet diversos nivells de lectura compartida: amb els més petits podem gaudir d’unes il·lustracions realistes i plenes de detalls; amb els que s’inicien en la lectura podem compartir il·lustracions i textos breus, que a més podem acompanyar llegint-los en veu alta les explicacions en lletra petita sobre detalls dels animals, els estris, les construccions, etc.

L’obra conté un preàmbul de l’autor sobre la cria d’animals, la diferència entre la granja del llibre i les actuals i el respecte als animals.

Més informació a: Al·lots El petit príncep
SOL


PLATT, Richard. Virus, bacterias, plagas y otras pestes. Barcelona : Blume, 2011. I 61 PLA

Àlbum de coneixements que ens explica la història de les malalties que pateix la humanitat. Comença al laboratori de plagues explicant què són virus, bactèries i gèrmens i continua explicant com es propaguen les malalties i com es combaten.

Les il·lustracions, que combinen el dibuix i la fotografia, acompanyen encertadament els textos aportant un cert toc desmitificador.

Més informació a: Editorial Blume
SOL




Share/Bookmark