Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


I avui la nostra proposta va de ... animals!

BARRY, Frances. Salvem els animals. Barcelona: Joventut, 2011. I Animals


Àlbum il·lustrat, amb solapes, que ens presenta diversos animals en perill d’extinció i les accions que podem fer per tal de salvar-los. En obrir el llibre ens trobem amb un mapamundi on hi ha distribuïts els diversos animals al seu hàbitat. A continuació, en doble pàgina, hi trobem alguna característica destacable de l’animal i el perquè està en perill, a més d’una solapa que li dóna moviment i permet la interactuació amb el lector. Al final trobem una recapitulació amb els animals troquelats i diversos consells per ajudar-los i protegir-los.

Recomanat per a petits lectors pel seu atractiu visual i a pares i educadors per a treballar la conservació del medi ambient.

Més informació: ClijCat



MARTÍ O'TOOLE, Gemma. La Puça russa. Barcelona: La Galera, 2012. I2 GAL


Àlbum guanyador del premi de conte infantil Hospital Sant Joan de Déu 2011, que premia aquelles obres, adreçades al públic infantil i que tenen una gran qualitat tant en la història com en la il·lustració.

Aquest àlbum, en format d’acordió: pàgines plegades, tapes dures i una nansa per a passar-hi les mans i desplegar-lo, ens narra la història de Polina, la puça russa que toca l’acordió al circ Magnífic. L’amo d’aquest circ, de nom Penkov, és un tirà que maltracta tots els seus empleats i és clar arriba un dia que tot es capgira.

Recomanat per la seva qualitat estètica i la innovació del format, però també pels valors que destaca: la dignitat dels treballadors i la lluita contra el poder tirànic.

Més informació: Editorial La Galera 
El punt- Avui


Share/Bookmark