Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Ja s'atansa el temps dels boniatos, les castanyes, els panellets i les històries de por: molt aviat celebrarem la Castanyada, potser amb alguna pinzellada de Halloween?

Per tal d'armar-vos de recursos la proposta de la setmana és:


LUNA, Marta. Que comenci la festa!. Barcelona: La Galera, 2012.
I 39 LUN

Àlbum que combina fotografia, il·lustració i tipografia per oferir un calendari de festes i tradicions catalanes, endreçades de gener a desembre. Hi trobarem l’explicació de les diverses festes (origen, característiques, curiositats, etc) alguna recepta com la de la coca de sant Joan i també ara que s’acosta l’1 de novembre i que sembla que la celebració de Halloween pren tot el protagonisme, podem repassar el que ens explica sobre la festa de la castanyada amb els panellets, la visita als familiars difunts, etc.



POE, Edgar Allan. Contes macabres. Barcelona: Baula, 2011.
J 820(73)N POE

Recopilació de vuit contes d' Edgar Allan Poe en format similar al de l’àlbum il·lustrat de qualitat: mida foli, tapes dures, paper gruixut, guardes dissenyades d’acord amb el contingut, vores tintades de negre, etc.

La tria dels contes és molt encertada ja que hi trobem les obsessions que caracteritzen l’obra de Poe: la mort, l’assassinat, les malalties, les ànimes, els cementiris ... Acaben d’arrodonir-los la traducció feta per Pau Joan Hernández  i les fascinants il·lustracions de Benjamin Lacombe que tenen el to entre fantàstic i gòtic que el caracteritza.

Al final hi trobem el text escrit per Charles Baudelaire, sobre la vida i l’obra de Poe, en el pròleg a l’edició francesa de Narracions extraordinàries, acompanyada per notes i ressenyes sobre els contes escollits en aquesta recopilació. A continuació una notícia biobibliogràfica de Poe, Baudelaire i Lacombe.

Una obra imprescindible i recomanable per a lectors d’entre 9 i 99 anys!

Més informació a: Tot és una mentida
Al·lots El petit príncep





Share/Bookmark