Cercar

Trobada del club de Lectura Fàcil


Aquest dilluns han faltat dos integrants del grup, la Dolores i l'Antonio, per visites mèdiques. Esperem que a partir de la setmana vinent ja poguem tornar a retrobar-nos tots!

Hem comentat la part llegida de L'illa del tresor. La Inés, que havia d’acabar el llibre anterior, ens ha comentat que no li ha agradat, possiblement perquè estava en valencià i hi havia expressions que se li feien estranyes. Hem llegit en veu alta per polir la dicció, especialment la Inés.


Ja fa un temps es va comentar aquesta obra que llegim al club de lectura juvenil; la nostra companya Eva ens va deixar un decàleg de raons per llegir-la, que us copio a continuació. Hi esteu d'acord?

1. Perquè és la novel·la de pirates per antonomàsia.
2. Perquè és acció, acció i més acció.
3. Perquè de la mà del protagonista anirem a la recerca d'un tresor i ens posarem a la seva pell fent front a tota mena de perills.
4. Perquè enganxa des del començament.
5. Perquè coneixerem un dels dolents més maquiavèl·lics i alhora encantadors de tota la història de la literatura: en John Silver.
6. Perquè aprendrem argot mariner.
7. Perquè comprovarem que no tot és blanc ni negre: ni els bons són tan bons ni els dolents tan ídem.
8. Perquè somiarem amb el lloro d'en Silver: Doblons de vuit! Doblons de vuit!
9. Perquè qui no ha cantat:
                                       Quinze homes damunt el cofre del mort
                                       Ho, ho, ho i una ampolla de rom
                                       el rom i el diable han acabat amb els altres
                                       Ho, ho, ho i una ampolla de rom
10. I si tot això no us ha convençut: perquè és un clàssic entre els clàssics, recomanant a mil i un cànons de literatura juvenil i universal. Per alguna cosa serà...



Share/Bookmark

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Pilar; dilluns que ve entre tots hem de cantar la cançó del pirata, que tots coneixem la lletra però cap la música, prepari's el ritme perquè vostè és la mestra. Una salutació des de Castilléjar per a tots.
Antonio

Rosa Ma ha dit...

Aquesta setmana no us trobo gaire animats, tan sols l'Antonio persevera amb els seus comentaris. Bé, espero que aviat us torni a picar el cuquet de comentar...
Bon cap de setmana!

Lectora empedreïda ha dit...

Doncs mira, Antonio, només sé una miqueta de la música per haver-la escoltat potser en alguna peli. És divertida, malgrat la cosa sinistra que constituïen dls pirates, potser perquè el cinema ha frivolitzat el tema.