Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Aquesta setmana les nostres recomanacions estan plenes de missatges positius. els vols descobrir?

GROSSMAN, David. L'Abraçada. Barcelona: Cruïlla, 2012. I2 CRU (Receptes)

Àlbum il·lustrat que ens explica com van néixer les abraçades. En Ben, l’infant protagonista, passeja amb la seva mare i li pregunta si hi ha algú més com ell; la mare li respon que no perquè ell és únic i especial. Continuen passejant i en Ben continua preocupat perquè en tot el món no hi ha ningú com ell i aquesta solitud li pesa. Al final entén que no és el mateix ser únic que estar sol. Està acompanyat per les il·lustracions de Michael Rovner, minimalistes, amb prou feines un traç de color, que arrodoneixen aquesta sensació d’intimitat que transmet el text.

Recomanat per a parlar de la individualitat i de la necessitat d’afecte així com de la importància dels llaços afectius.



MARTÍNEZ PAPADOPOULOS, Adrián. Àlix i la clau de les meravelles. Barcelona: Comanegra, 2011. I2 COM (Receptes)

Àlbum il·lustrat que ens explica l’aventura d’Àlix un nen que un dia troba la clau d’un nou món, que en realitat està dintre seu i que és una barreja dels propis desitjos i pors. Hi trobarà també un amic que l’ajudarà a sentir-se segur i a trobar respostes a les seves preguntes.

Té unes magnífiques il·lustracions que ens submergeixen de ple en aquest món oníric i estrany i que segons l’autor estan inspirats en la pel·lícula animada “Alícia en el país de las maravillas” (els lectors despistats hi trobarem un dibuix clàssic d’Alícia a la paret de l’habitació d’Àlix)

Recomanat per la seva qualitat i pel missatge positiu.

Més informació: Cuentos de Pukka



Share/Bookmark