Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult




El dilluns 25 de febrer ha estat un dia intens dedicat a la lectura, primer amb el club LF i després amb el club més veterà, el de lectura per adults.

A les muntanyes de la follia, de Lovecraft 
Tertúlia del club de lectura
Trobada: 25/02/2013
Valoració mitjana: 2.7  (6 màxim)
Assistents: 11

La tertúlia ha comptat amb la participació de Natalia Zarco, llibretera a Galatea Llibres de Cambrils, i fan d’aquest escriptor clàssic com podeu comprovar en aquesta entrevista

La conversa va girar al voltant de la nefasta, en opinió de la majoria, traducció i edició de l’obra escollida, per passar després a comentar-ne diversos aspectes temàtics.

Majoritàriament no va agradar perquè van considerar que no feia por, que la trobada d’una civilització desconeguda hauria de produir més fascinació que por i també perquè la literatura de por i de ciència-ficció no formen part dels interessos del grup.

Natalia ens va parlar a grans trets de la vida de l’escriptor i de la seva transcendència literària. Va ser un renovador del gènere de terror que fins llavors s’havia cenyit als aspectes més sobrenaturals: fantasmes, apareguts, vampirs, etc. Serà Lovecraft qui ens farà sentir una por més, diguem-ne metafísica, perquè ens parlarà de la petitesa de l’home, de com malgrat tots els seus esforços per comprendre que hi ha més enllà, de respondre a les preguntes filosòfiques: qui sóc? què faig al món? es troba sempre impossibilitat d’assolir una resposta i si s’hi apropa massa cau en la bogeria.  Finalment vam parlar de la fascinació que continua despertant, tot i que no sigui compartida pels integrants del Club, que fa que es reediti i tingui força èxit entre els joves lectors.

Per acabar una frase de la Rosa Ma que comparteixo plenament: El llibre et fa entrar en un món tant diabòlic i estrany, fa volar tant la imaginació que quan estàs immers en ell, tot el que ens envolta resulta petit i sense importància.




Share/Bookmark

1 comentaris :

Lectora empedreïda ha dit...

Després de bescantar tant aquesta obra de Lovecraft, i dir que no penso llegir-ne cap més, he de dir en honor a la veritat que de tota obra pots treure'n algun profit, i aquesta en concret m'ha obert un món artístic inèdit que no l'hagués sospitat mai.
Gràcies, Rosa, pel teu encert en proposar-nos matèries diverses per llegir i descobrir.