Cercar

Olga Xirinacs a la cloenda dels Clubs de Lectura

Ahir, a les sis de la tarda, ens vam trobar els Clubs de Lectura Infantil i Juvenil per cloure les trobades d'aquest 2012-13 amb la visita de l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs, en una vetllada molt cordial i amb la presència dels regidors Francesc Garriga i Lluís Abella.

Rosana Andreu, conductora del club de lectura infantil, va presentar l'escriptora explicant un fragment d'un dels seus contes: Patates fregides.

Olga Xirinacs va encantar als nens i joves dels club per la seva simpatia i naturalitat. No és d'estranyar, doncs, que els nens i nenes s'animessin a preguntar-li aspectes dels llibres que havien llegit i a recitar-li algunes de les seves poesies. Concretament, els nens i nens del club infantil van llegir Marina, La vaca xoriça i El meu pare és capità i les noies del juvenil, la novel·la Un cadàver per sopar.

L'autora ens va desvetllar els seus gustos personals a l'hora d'escriure arguments: li encanten les històries truculentes i un punt macabres de morts, mòmies i assassins, cosa que queda reflectida en tota la seva obra juvenil.

També ens va parlar de l'ofici d'escriptor i de com s'inspira per crear els seus persontges: "M'inspiro en la meva experiència personal o de persones properes a mi".  Molt encertadament els nens del club de lectura infantil li van preguntar quina era l'obra que li havia costat més d'escriure i -després de reflexionar una mica- va contestar que les obres més difícils havien estat les novel·les: Al meu cap una llosa i La tarda a Venècia,  per la dificultat que li havia suposat documentar-se correctament.

Per acabar, vam celebrar-ho amb uns cupcakes boníssims amb els quals ens va obsequiar la mare del Nil, un nen del club de lectura infantil.

Gràcies a tots per una vetllada tan agradable i no us perdeu les fotos que hem pujat al Picassa!

Per a més informació, aquí teniu l'enllaç a la notícia de la Revista Cambrils


Share/Bookmark