Cercar

Infantils recomanats


El més de setembre és temps de verema i de l'inici de les activitats dedicades a Biblioteques amb DO a la nostra biblioteca. Aquests són alguns dels motius de la nostra recomanació, en podeu descobrir els vostres!


GUIU, Elisenda. El raïm inquiet. Tarragona: Arola, 2013. I Cuina

Àlbum de coneixements que fa un recorregut pel món de les vinyes i del vi de la mà d’un gotim inquiet. 

Vet aquí una vegada, en un fred dia d’hivern, un cep va ser plantat al costat d’altres ceps com ell en un terreny anomenat vinya. Tenia una soca gruixuda i torta d’on sortien unes branques primes amb unes grans fulles que es deien pàmpols

En obrir-lo coneixem de primera mà com són els ceps i com els pagesos aprofiten els dies d’hivern per adobar-los i podar-los perquè així quan arribi la primavera puguin florir i donar els seu fruit: un deliciós raïm que es convertirà en vi, potser?

Aquest és el moment que el nostre protagonista espera ben ansiós, però primer li caldrà madurar. Llavors tindrà lloc la verema i la portada al celler que seran l’inici del procés que el transformarà en vi. 

L’àlbum incorpora també algunes curiositats, frases fetes i dites, embarbussaments i vocabulari relacionat amb el tema del vi i de la vinya així com unes il·lustracions de caire realista i que acompanyen molt bé el text, de Cristina Caupena.

Us el recomanem per a infants curiosos i interessats en la natura, però també per a llegir en família ja que conté tots els elements d’un conte: aventura, protagonista amb un objectiu, diversos obstacles... perquè no el descobriu? 

Més informació:
Vi directe
Vi, moments, persones
la cuina violeta



Share/Bookmark