Cercar

Recomanat

Aquesta setmana us recomano un llibre d'un autor local que m'ha agradat molt!


García Mateos, Ramón. De los álamos el viento. Pontevedra: Faktoría K de Libros, cop. 2013. 
CL 860 P GAR

Ramón García Mateos  ens ofereix en aquest llibre un recull de poemes magnífics. Tots són d’arrel o de tradició popular perquè hi trobem els jocs de paraules, les tornades, la cadència i musicalitat de les cançons.

Són poemes càlids, que ens parlen de sentiments tan comuns a tots els humans com l’amor als fills, a la parella o la soledat, però també són un cant al paisatge menys mediterrani, fet de solanes i pobles polsosos, a tradicions com la de sant Joan. Finalment l’homenatge personal de l’autor a grans poetes que l’han precedit i que com ell estimaven la llengua i el poble:  Blas de Otero, Miguel Hernández o García Lorca. Segur que en reconeixeu l’eco!


Mereix també una menció especial l’il·lustrador, Fernando Vicente que va iniciar la seva trajectòria artística als anys 80 i que actualment col·labora al periòdic el País i a diverses revistes. Ha captat l’esperit del text i l’ha transformat en imatges de tons càlids que basculen entre el món real i l'oníric, creant un efecte molt suggeridor.

Finalment felicitar l’editorial Kalandraka per la cura mostrada en aquesta edició; les tapes dures, la qualitat del paper, acaben d’arrodonir el conjunt i el converteixen en una obra d’art que us animo que porteu a la llibreria de casa vostra. Segur que en podreu gaudir tota la família!


Share/Bookmark