Cercar

Et recomanem...


El tal Alfonso Albacar descrivia algunes de les sectes, bruixes, curanderos i altra mena de manifestacions esotèriques que existien als volts de 1928 als pobles circumdants de Tortosa i a la mateixa ciutat. I, entre diverses fraternitats i sectes, s’hi esmentava la Sacra Crux, que era, segons l’autor, una associació secreta de prohoms locals i comarcals que es reunien en lògies inèdites als seus palaus modernistes, cases pairals o masies. Adoraven i celebraven ritus en honor de la mare nutrícia, la mare Terra, la fertilitat, l’úter femení. Va arribar al seu punt àlgid cap a final de 1860 amb un centenar d’iniciats... pàg. 212



Miquel Esteve és un escriptor de les Terres de l’Ebre que ha estat premiat en diverses ocasions i del que avui us presento l’obra amb que va guanyar el XX Premi Literari Vila d’Ascó (2008): El Baphomet i la taula esmaragda, editat per Cossetània.

Es tracta d’una novel·la de lectura àgil i amena que barreja gèneres diversos, a l’estil que podríem anomenar “Dan Brown” salvant algunes distàncies. Llegint les seves pàgines ens capbussarem de ple en l'aventura del protagonista, que afectat per la mort prematura d’un amic, iniciarà la investigació d’alguns dels seus avantpassats i la mítica recerca de l’elixir de la immortalitat.

M’ha agradat trobar-me en escenaris coneguts: Miravet, Benifallet, Vall-de-roures, Barcelona, Madrid, etc, amb personatges de la nostra història recent com Cabrera o Mendizábal, i amb mestres de l’ocultisme com Aleister Crowley. Tots amalgamats en una història que té molt de thriller però també de reflexió sobre la condició humana.

L’existència és d’un contingut tan immens i inabastable! Aquesta és una opinió molt personal i no escau gaire bé a un racionalista i escèptic. Al cap i a la fi, són la pau interior i la felicitat el que compten. Conec tan poques persones felices! Les que ho semblen, les titllem molts cops d’ignorants i afirmem que és més fàcil ser feliç amb el desconeixement. Però el cert és que la felicitat és una actitud de vida. Pàg. 176

És una lectura amena que entreté i provoca curiositat pels personatges i fets històrics reals, així com ganes de recórrer alguns dels indrets més emblemàtics com el castell de Miravet o fer una visita a Vall-de-roures.

Deixeu-vos seduir pel booktràiler i que tingueu una agradable lectura!




Share/Bookmark