Cercar

Trobada del Club de lectura Adult



No et miris el riu, de Mònica Batet

Tertúlia del club de lectura
Trobada: 20/06/2014
Valoració mitjana: 5  (6 màxim)
Assistents: 35

El passat divendres 20 de juny a les 19 h va tenir lloc a la biblioteca una trobada amb l’escriptora Mònica Batet, finalista del Premi Crexells 2013, i Jordi Ferrando, d’Editorial Meteora

Després d’unes paraules de benvinguda i agraïment a càrrec del Regidor de planificació de ciutat i cultura, Francesc Garriga, es va iniciar la tertúlia al voltant de la novel·la No et miris el riu, que ja des de la seva magnífica portada ens convida a endinsar-nos en la seva lectura.

Vam comentar diversos aspectes de la creació literària, del treball de l’escriptor i de l’editor, i també sobre aquells detalls que més ens han impactat de la lectura: aquest riu que amara les vides dels personatges i que sembla que domini la vida de la ciutat i dels seus habitants; els ofegats; els diferents personatges i les seves relacions personals, etc.

Tothom va coincidir a l’hora de dir que era una novel·la poc mediterrània, tant per la recreació de la ciutat com pels personatges i la història. Mònica Batet ens va parlar de tot allò que l’havia influït –les lectures de Magris, Marai, Zweig,  els viatges per les ciutats de l’Europa central- i del seu sentiment d’escriptora europea.

Finalment recomanar-vos la seva lectura. Us trobareu amb un llibre hipnòtic, inquietant, que transcendeix la ficció: molts dels lectors han buscat la bibliografia citada al final del llibre! 

Aquesta trobada també va servir com a cloenda de les trobades del Club de lectura adult al que es van afegir els integrants del club de Lectura Fàcil. Ens retrobem a partir de setembre!


Share/Bookmark