Cercar

M'ha encantat llegir-la!


JOYCE, Rachel. El Pelegrinatge insòlit de Harold Fry. Barcelona: La Magrana, [etc.], 2012

De vegades per la biblioteca passen lectors que no et demanen que els recomanis un llibre sinó que actuen ells mateixos com a recomanadors. Això és el que m’ha passat a mi amb aquesta novel·la que avui vull compartir amb vosaltres i que ha vingut de la mà de la Míriam, a qui agraeixo profundament la recomanació.

És una història tendra i emotiva, d’un viatge físic però també emocional que porta al Harry del títol a viatjar d’una punta a l’altra de la Gran Bretanya, però també a fer un viatge interior i a explorar els racons més foscos de la seva vida.

“Va pensar en totes les coses que havia deixat passar a la vida. Els petits somriures. Els convits a prendre una cervesa. La gent a qui havia fet cas omís una vegada i una altra, a l’aparcament de la fàbrica de cervesa o al carrer, sense alçar el cap. Els veïns dels quals no havia guardat les adreces a on es traslladaven...”

Tot comença quan en Harry rep una carta d’una antiga companya de feina que se’n vol acomiadar perquè està molt malalta. Tos dos tenen una història pendent (no, no és el que esteu pensant) i tot i que en Harry li escriu una carta, quan la vol dipositar en una bústia no pot, troba que no n’hi ha prou i decideix que l’anirà a veure i ho farà a peu, perquè mentre ell camini, ella s’haurà de mantenir viva per esperar-lo.

Penso que és una història de vegades trista, de vegades divertida, però sempre emotiva i tendra que us captivarà per la seva simplicitat i perquè a mesura que vas fent el viatge amb en Harry vas descobrint qui és ell i també qui són aquells que l’envolten: la seva dona, el seu fill, l’amiga que li escriu, el veí i tots aquells que l’acompanyen o l’ajuden en el seu viatge.

Aquí us deixo el booktràiler perquè en feu un tastet. Feliç lectura!
Rosa Ma Fusté




Share/Bookmark