Cercar

Trobada del club de lectura adult



Defensors de la terra, de Ramon Gasch
Tertúlia del club de lectura
Trobada: 28/11/2014
Valoració mitjana: 5  (6 màxim)
Assistents: 14
 

La tertúlia ha comptat amb la participació d’un dels autors, Ramon Gasch, que ha fet entrega a la biblioteca d’una sèrie de dibuixos que il·lustren diverses escenes de la novel·la i que formen part d’un còmic que s’està preparant.

Després ha parlat sobre la gènesi de l’obra, la tasca de documentació requerida i especialment la distribució de tasques entre els dos autors: Ramon Gasch s’encarrega de la ficció i l’Andreu González  revisa i corregeix la part històrica. També ens ha comentat que escriu a mà i després passa el text a l’ordinador.

A continuació ja ens hem centrat en la novel·la que hem llegit i que ha agradat perquè no és tan bèl·lica, és més costumista i compta amb personatges secundaris molt potents - ens han agradat especialment els femenins-  i amb una recreació de Barcelona que també ens ha resultat molt interessant. El Ramon ens ha explicat que a l’època de la novel·la la ciutat comptava amb uns cinquanta mil habitants que estaven molt desitjosos de viure intensament, especialment després de sobreviure a l’epidèmia de pesta que hi havia hagut.

Han merescut especial atenció els dos germans protagonistes, especialment el tuberculós. Hi ha hagut qui dubtava si era versemblant que durés tant de temps si tenim en compte les condicions en les que vivia. També ens hem fixat en d’altres detalls com la vida d’estudiant, els judicis, i alguns hàbits poc saludables com el consum de tabac barrejat amb d’altres substàncies.

En acabar la trobada hem sabut que s’està preparant una tercera part que serà diferent de les dues que ja coneixem, però no n’hem pogut saber res és. Caldrà esperar a la seva publicació!


Share/Bookmark

1 comentaris :

Lectora empedreïda ha dit...

Jo, tot el que volgueu, però ja em comença a cansar tant de patrioterisme. N'estic saturada.