Cercar

Encetem l'any al Club de Lectura Juvenil

Aquest passat dijous, dia 29 de gener, ens vam trobar en la primera sessió d'aquest 2015.

Vam despedir el 2014 amb la lectura de Nadal: l'Enemic de Davide Cali, un àlbum il·lustrat per a totes les edats que ens parla del sense sentit de la guerra. En general, va agradar força perquè era "fàcil de llegir" i molt il·lustratiu del missatge que ens volia donar.





I hem encetat aquest nou any amb dues lectures: la Casa de les Acàcies de Mercè Canela i Coraline en la versió còmic de Neil Gaiman.

La Casa de les Acàcies és una història realista protagonitzada per en Marcel que transcorre durant l'estiu a Orzac, un poble de França. És un llibre de creixement personal i emocional. Per contra, Coraline, és una història de terror psicològic protagonitzada per una nena, la Coraline. Com era d'esperar, als components del grup els va agradar més Coraline que la Casa de les Acàcies, per ser aquesta darrera una obra mestra del terror infantil i amb unes bones il·lustracions de P. Craig Russell.

Per pura casualitat, l'any 2010 també vam comentar al Club de Lectura Juvenil aquestes dues lectures consecutivament. D'aquí que vam recuperar l'entrada al nostre bloc anterior i que us recupero per si teniu curiositat en saber què en van pensar els joves del 2010.

http://clublecturajuvenil.blogspot.com.es/2010/01/la-casa-de-les-acacies.html
http://clublecturajuvenil.blogspot.com.es/2010/01/coraline.html

Aprofitant l'afició que té en Marcel, el protagonista de La Casa de les Acàcies, per la jardineria, vam veure llibres de jardineria amb idees molt originals que van agradar força i vam comentar un àlbum il·lustrat: La Jardinera, de Sarah Stewart. És una història que mostra el moment històric del crac de 1929 a Estats Units. Per culpa de la crisi moltes famílies es veuen obligades a deixar els seus fills en mans de parents que tenen una millor situació econòmica. Això és el que li passa a la protagonista, una nena aficionada a la jardineria.







Share/Bookmark