Cercar

Recomanacions de lectura




El cos mutilat d’una jove és trobat ocult en una habitació tapiada. Tot sembla indicar que va formar part d’un ritual macabre anys enrere.... Serà l’inspector Mc Lean qui iniciarà la investigació, però mai van les coses soles. Testimonis de vàries investigacions policials d’assassinats i suïcidis s’aniran creuant en aquesta investigació i veurem com poden tenir un nexe comú.

Fins arribar a la creació d’aquesta novel·la, James Oswald portava molts anys escrivint còmics, novel·les de ciència ficció i fantasia. Va ser Stuart Mac Bride, qui el va convèncer a provar sort en relats més realistes. A partir d’aquí va començar a escriure relats curts protagonitzats per un inspector, un personatge d’una de les seves tires còmiques, gestant així:  Natural Causes, que va quedar finalista al concurs Debut Dagger, concurs per a autors novells.

L'escriptor ens explica que pel concurs havia de presentar 3000 paraules de l’obra més una sinopsis. Aquest fet li va fer plantejar escriure de manera impactant el primer capítol, i com ell mateix diu ... “què podia ser més impactant que escriure’l a través del punt de vista de la víctima?  Aquest capítol l’afegeix al final de l’obra.  Si la novel·la és d’intriga, si bé al final rep un gir inesperat fantàstic, magic.?? (no sé quina seria la paraula), aquest capítol inicial potser estaria dins del “gore”. Per fer-vos una idea comença: “Grita cuendo entra el primer clavo” i acaba: “La muerte tarda mucho tiempo en reclamarla, y ni siquiera cuando lo hace encuentra la paz.” .

Si us plau, no us espanteu. És un llibre d’intriga més que recomanable. M’ha enganxat totalment i penso que al final hi ha una escena impactant;  quan el protagonista, l’inspector Mc Lean va a visitar un  personatge a l’hospital, creieu-me que UF!!! Vaig pensar...a que la passen a cinema? Però bé, de moment, la podem trobar escrita i com a novetat a la biblioteca de Cambrils.

Bona lectura!



Share/Bookmark