Cercar

Recomanats


GAWRISCH, Dmitrij. ¿Quién es Guillermo Tell?. Boadilla del Monte: Ediciones SM, 2013.
I2 SM

Àlbum guanyador del III Premi internacional d’il·lustració Fira de Bolonya que sorprèn des de la portada. El jurat el va premiar perquè va considerar que: tot i ser un disseny molt actual té influències de la tradició gòtica i flamenca i incorpora les avantguardes artístiques en dibuix. Tots hem sentit parlar en algun moment d’aquest heroi nacional suís, però el que ens atrapa és la capacitat de les il·lustradores per reinterpretar el mite.


A partir de la pregunta de la portada se’ns van presentant tota una sèrie de respostes en forma de frases breus i acompanyades d’un dibuix, en blanc i negre o amb alguna pinzellada de color. Aquestes respostes són els atributs amb els que habitualment se’ns presenta a Guillem Tell: heroi, pare, lluitador, etc. 

I que fan que acabem de reformular la resposta dintre de la nostra ment o parlant amb els altres companys de lectura fins arribar a extreure la nostra percepció del personatge, la nostra particular visió del mite.

Us el recomano especialment, és una forma absolutament diferent d’acostar-nos a un personatge històric o un mite, amb subtilesa i intel·ligència!



Share/Bookmark