Cercar

Et recomanem



D'entre totes les novetats que trobareu aquest novembre n'hem seleccionat algunes que us anirem presentant cada dimecres. En totes, tant en ficció com en assaig, les dones són protagonistes.  Esperem que la proposta us agradi.


Avui dia el feminisme és més viu i necessari que mai perquè la discriminació cap a les dones s’ha tornat més subtil i difícil de detectar però manté el seu poder paralitzant. Bel Olid s’hi enfronta exposant els conceptes clau de la lluita feminista actual d’una manera intel·ligent, radical i, de vegades, sorprenent.

“És un nen. És una nena.
Mirant la pantalla jo només veig un cor que batega, alguna cosa que semblen braços, vida en blanc i negre dins del meu ventre. Però és un nen. O és una nena.
No sabem encara si li agradarà pintar, si preferirà els espaguetis o les croquetes, de quin color tindrà els ulls, si els cabells rossos o negres. No sabem la seva manera de somriure ni de plorar ni d’emprenyar-se ni de viure. Però ens diuen “és un nen” o “és una nena” i de cop el món es divideix en dues possibilitats i prou, rosa i blau, lletres i ciències, poder i bellesa.” Pàg. 11


Share/Bookmark