Cercar

Novetat recomanada


Avui  faré una cosa que mai he fet. Recomanar la lectura d’un llibre que encara no he llegit.
 No, no em critiqueu pas,  ja sé que no es pot fer, però deixeu-me que us expliqui.  Normalment ja vaig “ojo avizor” en les novetats que surten  a la biblioteca i ràpid, ràpid em faig una reserva per poder-les llegir de seguida que surten al públic, però aquest cop quan he anat a buscar el llibre ja tenia 3 reserves!!!  Així que malauradament hauré d’esperar una mica a llegir-lo, snif....Malgrat això, no volia deixar de recomanar-lo,  ja que es tracta d’un autor molt estimat per la biblioteca, Sí, el Jordi, el Jordi Ledesma i el seu últim llibre “La Noche sin memoria”.

En aquest llibre dibuixa una trama que té com a escenari una població pesquera i turística, que segur que a tots ens sonarà una mica.... La trama coral té com a personatge principal del relat el narrador, un  novel·lista politoxicòman que decideix investigar la desaparició de dues persones a finals de la dècada dels noranta. Per intentar treure l’entrellat  anirà entrevistant diferents personatges, barrejant fets reals amb ficció criminal i tot jugant amb una estructura  que conviu en 3 temps narratius.  La crítica diu que el seu text “nos trasporta a sus universos canallas y emocionalmente desgarradores (...) y lo hace sin descuidar lo mínimo el registro estilístico y personal de su prosa”.

Ara digueu-me, com no hem de tenir ganes d’agafar el llibre per banda i llegir-lo d’una tirada??? He de reconèixer que m’encanta aquest autor i estic segura que si no heu llegit cap llibre d’ell, si comenceu us enganxarà com a mi.  I ja que estem posats a “reconèixer”, sabeu allò que més  m’atrau de les seves novel·les?? Potser veure que tot aquest univers que els crítics anomenen “canalla”  no és un univers paral·lel de ciència ficció, sinó tot el contrari és una realitat social, un dia a dia, que es despulla i descobreix tota una hipocresia social que s’amaga.

                                                                                                                                               Rosana Villagrasa Andrés





Share/Bookmark