Cercar

Novetat recomanada





Si sou pares d’un petitó, tiets, avis, en fi si teniu un petitó per casa segur que us interessa aquest tema. Així que pareu l’orella, o hauria de dir que pareu l’ull? No sé, però en definitiva esteu a l’aguait perquè aquest tema us enganxarà.

Aquest mes a les novetats de la biblioteca comptem amb un llibre més sobre el Baby-Led Weaning (BLW) titulat “Sin dientes y a bocados”. Els autors, Melisa Gómez i Juan Llorca, una nutricionista pediàtrica i un xef especialitzat en alimentació infantil, ens ensenyen d’una manera molt clara  com hem d’introduir aquesta tècnica a la nutrició dels bebès.

Primer de tot començarem per aquells despistats a explicar què és el BLW. Bé, simplement és l’alimentació regulada pel mateix bebè, és a dir, ens permet que el petit s’alimenti per si mateix donant-li menjar que agafa ell solet amb les mans i pot portar-se a la boca. 
El nen té l’oportunitat d’explorar sabors i textures diferents alhora que desenvolupa habilitats motrius, preveu la sobrealimentació, ja que promou les senyals de gana i sacietat, estalvia temps i esforç, perquè es prepara un menjar per a tota la família.... En fi que quan acabeu la lectura veureu que tot són avantatges!!

A més m’ha agradat molt la manera com està estructurat el llibre, ja veureu, està de tal forma que és fàcil trobar respostes a aquells dubtes que podem tenir quan iniciem un canvi en l’alimentació del bebè. Quins aliments provar primer, les al·lèrgies i intoleràncies, com saber quan està preparat el nen per començar, aliments que s’han d’evitar, l’ennuegament, la dieta vegetariana. A més a més fa una diferència segons l’edat dels petitons i t’ajuda amb menús setmanals.

Moltes vegades en altres llibres tot són consells, però aquest llibre... Mareta meva! El munt de receptes que trobareu!! Truites d’advocat i cigrons, coques de plàtan, nuggets de coliflor, boletes de pastanaga i ametlles, pastís de peix, boletes d’arròs amb bacallà... Um.... amb unes fotos que posen la gana.

Diuen les males llengües que això és una moda que passarà, però jo no puc estar d’acord. El BLW és allò que sempre s’ha fet. Els nens passaven de la llet materna al menjar fent les adaptacions que el mateix sentit comú dicta, sempre vigilant que el petit no es pugui  ennuegar.  Crec que és millor considerar moda els famosos ”potitos” i optar per una alimentació més sana, però clar tot són opcions a la vida i almenys amb aquesta lectura tindreu la possibilitat de conèixer una alternativa més natural. I qui millor que el seu autor per presentar-la?

Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark