Cercar

Novetat recomanada


HOSSEINI, Khaled. Pregària al mar. Barcelona: Edicions 62, 2018. JN(HOS)PRE

Khaled Hosseini  és un novel·lista d’èxit, segur que heu llegit o coneixeu l’obra que el va donar a conèixer “El caçador d’estels” o la següent “Mil sols esplèndids” que també es va convertir en un best-seller internacional. Aquesta obra que avui us recomano està il·lustrada amb les aquarel·les de Dan Williams, que ja va il·lustrar l’extracte de “Mil sols esplèndids” publicat al diari “The Guardian”, i neix de la notícia de la mort d’un infant sirià de tres anys, ofegat al mar quan la seva família fugia de la guerra.
L’obra, escrita com un relat d’un pare cap al seu fill, ens interpel·la profundament i intenta que ens identifiquem amb la història d’aquestes famílies que es veuen obligades a fugir de les pròpies cases i països intentant salvar la vida. El pare parla al seu fill de la seva infantesa al mas de l’avi, de les trobades en família, de la vida a la ciutat d’Homs,  un lloc on es vivia en harmonia i que ara s’ha convertit en un cau de mort i destrucció. Finalment prega: “prega perquè Déu meni l’embarcació a bon port, quan la costa es perdi de vista i siguem una taqueta en les aigües agitades, sotsobrant i escorant, fàcilment engolits. Perquè tu, tu ets un carregament preciós, Marwan, el més preciós que hi ha hagut mai. Prego perquè el mar ho sàpiga. Inxal·là.”



És un llibre profundament colpidor perquè ens aboca a sentir en la pròpia pell totes les emocions del protagonista. És una obra crua i directa, com una fletxa que se’t clava al cor, i que desperta forts sentiments de comprensió i solidaritat cap als protagonistes, aquests refugiats que han hagut de marxar per intentar sobreviure.

L’autor donarà els beneficis obtinguts amb la venda a ACNUR (Agència de l’ONU per als Refugiats) de qui és ambaixador de bona voluntat. Esperem que siguin molts i per tant l’ajuda sigui generosa.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark