Cercar

Recomanats eBiblio




Quantes vegades no hem sabut gestionar les emocions? Segur que moltes, i també segur que ens hagués agradat començar de ben petits a educar-nos en intel·ligència emocional. Treballar des de dins cap a enfora per a  millorar les relacions i superar els problemes quotidians és quelcom molt important. És per això, que en aquest sentit, us vull presentar una sèrie de llibres dedicats als més petits de la casa que treballen aquests aspectes.

El primer de tots que us vull recomanar, no és un llibre, sinó tota una col·lecció que té molt d’èxit a la nostra biblioteca i ara la podeu llegir també a través de l’eBiblio, es tracta de “Los Atrevidos” de la coneguda autora i referent en aquest àmbit: Elsa Punset.

Autoestima, pors, alegria, tristesa, mal geni, creativitat, gelosia.... són explicades per una colla d’atrevits: l’Alexia, el Tasi i el seu gos, guiats per la gavina Florestán que a través d’aventures viuran diferents reptes que d’una manera amena i divertida ajudaran a entendre les emocions.
A banda del relat de ficció també em va agradar molt que el llibre tingués com una mena de taller orientat als pares amb recursos per a treballar la intel·ligència emocional. Sens dubte, una autèntica descoberta aquesta col·lecció, creieu-me.

Si abans us citava una col·lecció, deixeu-me que ara us anomeni una autora infantil que fa autèntiques obres d’art sobre el tema emocional: Anna Llenas. No crec que hagi cap dels nostres usuaris infantils que no conegui el Monstre de colors. A que vosaltres també coneixeu aquest clàssic?
Tots els seus llibres tenen un “què” difícil de descriure que els fa meravellosos, tant en les seves il·lustracions, com a les idees dels seus textos. Ambdós flueixen d’una manera genial per a explicar les emocions i treballar-les amb els infants.


Si bé em permeto aconsellar-vos el titulat El Buit, que podreu trobar a la nostra biblioteca quan obrim, a continuació us dic d’altres que són a l’eBiblio: Si jo fos un gat, Diari de les emocions, Laberinto del alma.

Uns altres autors que hem d’anomenar són l’Alex Rovira i el Francesc Miralles. amb Cuentos para quererte mejor, obra il·lustrada per  Raquel Díaz i dedicada al públic infantil.   

35 històries plenes d’imaginació, humor, amor, tot un plegat d’eines per aconseguir integrar l’autoestima ja en aquesta etapa infantil. Aconseguir que la nostra canalla siguin persones segures, independents, respectuoses i sobre tot que s’estimin a sí mateixes és l’objectiu d’aquesta lectura. Som-hi?
Si bé he referenciat aquells que em sembla més destacables entreu a l'eBiblio, busqueu per matèries, triar “Desarrollo personal” i tots!.... Veureu com s’obre un ventall de lectures adreçades als nostres nens totalment recomanables, ja que la millor lectura és aquella que no ens deixa indiferents, ens ajuda a entendre’ns com a persones i en aquest cas crea una llavor positiva en el futur de la nostra societat.
Feliç lectura!!!
Rosana Villagrasa Andrés



Share/Bookmark