Cercar

Infantils recomanats

 



Mundo Kawaii. Angela Nguyen. Magazzini salani

Confesso que desconeixia completament el concepte Kawaii abans de tocar aquest llibre. Si també és el vostre cas, us ho explico: És una paraula japonesa que designa alguna cosa com a bonica o tendra. Un clar exponent conegut per tothom seria la Hello Kitty, i a la cultura japonesa es pot aplicar tant a la moda, com el menjar, les joguines o, fins i tot, els hàbits personals.

Angela Nguyen és l’autora coneguda a Internet com Pikarar, especialista en il·lustració Kawaii i autora d’altres llibres, apart d’aquest que estem comentant. A Mundo Kawaii fa una proposta Kawaii especial per aprendre a fer dibuixos adorables basats en cultures d’arreu del món. Així, podem passejar per països tan diversos com Taiwan, Itàlia o Nova Zelanda.

Destaco les primeres pàgines, en què fa un petit repàs al material necessari i a les formes bàsiques. He de dir que aquest material és ben senzill, així que amb poca despesa ens podem convertir en unes expertes en Kawaii. Qui s’anima?

 

Jocs d’ahir per gaudir avui. Estrella Borrego. Pere Ginard. Libros del zorro rojo

Tal com s’explica a la coberta posterior: “Aquest llibre és ideal per als dies de pluja, les tardes de migdiada, les sobretaules de diumenge o les festes de pijames... no calen patis, ni bassals, ni parcs ni tan sols wifi, però sí que es recomana tenir ben a prop una bona tribu”.

Doncs això mateix, un llibre que ens ensenya o ens recorda aquells jocs que jugaven els nostres avis quan eren petits. Eren temps sense mòbils i en què els jocs servien per socialitzar, entretenir i, ben sovint, per aprendre coses: equilibri, memòria, habilitat...

El llibre ens proposa com fer nusos, jocs amb paper, jocs passats per aigua, ombres xineses, jocs malabaristes, i molts més. També ens proporciona dos taulers per a jugar a Atrapa la guineu i La loteria dels conills. I, a més, hi ha un apartat que no sé jo si agradarà molt a alguns pares: proposa idees per a crear una orquestra musical... Que comenci el festival!

 

Tancho. Luciano Lozano. Akiara books

Luciano és un il·lustrador fascinat per la cultura japonesa, i ho demostra amb aquest llibre tan sensible basat en una història real, la d’en Yoshitaka Ito, un home que va alimentar a les grues de Hokkaido i les va salvar de l’extinció. L’autor va conèixer aquesta història a través d’un documental i va saber de seguida que volia escriure sobre Ito i sobre les grues donat que ja havia dibuixat prèviament aquestes aus en altres llibres ambientats a Japó. Les grues són unes aus molt grosses que han estat presents a la cultura japonesa durant segles com a senyal de bons presagis i sovint apareixen en representacions artístiques.

A Tancho l’autor ficciona la història real d’Ito per explicar com l’observació de la natura, de les grues en concret, a l’hivern, va fer que s’interessés per la seva espècie i com va començar a alimentar-les i més tard a tenir-ne una cura especial a través de la creació del Centre de Conservació de Grues del Japó. Un relat senzill amb il·lustracions que ocupen tot l’espai de pàgina amb especial atenció a les protagonistes, les grues.

Una bonica història per a valorar la importància de tenir cura de la natura.


Rosana Andreu





Share/Bookmark