Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Les nostres propostes d'aquesta setmana són surrealistes i una mica gamberres, però a nosaltres ens han entusiasmat. I a vosaltres? Comenteu, sisplau!

CANALS, Mercè. En Roc sense cap. Barcelona: Abadia de Montserrat, 2010. I2 ABA


Àlbum il·lustrat protagonitzat per Roc, un noiet tan despistat que tothom pensa que un dia perdrà el cap. Doncs bé, aquest és l’inici d’aquesta divertida història protagonitzada per un noi que un bon dia es desperta sense cap, i no es tracta de cap metàfora. En Roc se les haurà d’empescar totes perquè la seva mare no el descobreixi, per poder arribar a l’escola i assistir a les classes, fins que finalment... però millor que no us desvetlli el final.

El text de la història va rebre el Premi Mercè Llimona i l’encarregat d’il·lustrar-lo va ser l’Òscar Julve, que potencia la ironia del text i l’enriqueix amb aquestes il·lustracions plenes de detalls i que ens presenten les situacions des de diferents perspectives.

Més informació a:



ZAFRA, Cristina. Els Veïns del c/ Quisap. Barcelona: Comanegra, 2011. I2 COM

Àlbum il·lustrat que ens explica la història dels veïns que viuen en un edifici, que ha aparegut de sobte, al carrer Quisap s/n. La història està narrada per una nena que un bon dia veu com unes màquines enderroquen un edifici vell i atrotinat i com de sobte n’apareix un de nou. Un dels veïns la salvarà de ser atropellada i li explicarà les particularitats de cadascun dels habitants; així doncs les germanes Rosetti tenen unes tisores per cames, la senyoreta Torvindela té un ventilador al cap, el senyor Trasés és mig home i mig màquina de cosir, etc. En definitiva tots tenen algun problema que pot ser resolt per algun altre dels estrambòtics habitants d’aquest singular edifici.

Recomanat perquè al darrera de les situacions i dels personatges surrealistes que protagonitzen l’àlbum hi trobem una història de convivència i solidaritat. També per les fascinants il·lustracions, plenes de força i de color, i que no són un complement perfecte que us aportarà un plus de diversió.

Més informació a:


Share/Bookmark