Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult


Tots tenim secrets, de Carme Lafay

Tertúlia del club de lectura
Trobada: 24/10/2011
Valoració mitjana: 4 (6 màxim)
Assistents: 20

La tertúlia ha comptat amb la participació de l’autora i del Regidor de Planificació de ciutat i Cultura, sr. Francesc Garriga, als quals agraïm la seva presència.

Després d’una breu presentació a càrrec del Regidor, la conversa ha girat al voltant de la novel·la i especialment del seu argument i dels personatges principals.

A partir d’aquesta anàlisi, que s’ha fet mitjançant les aportacions dels assistents i la intervenció de l’autora, que n’ha anat perfilant i aclarint els detalls, s’ha destacat:

• la descripció d’una societat frívola, preocupada per les aparences i la pròpia comoditat.

• el fris d’egoismes que mostren els personatges protagonistes: Helena, que es planteja l’assassinat per no perdre el seu estatus; Norbert que només pensa en allò que li plau, etc.

• el càstig arriba no de la mà de la justícia sinó de la mà d’aquell a qui més estimes i que perds com a conseqüència dels teus actes (no en podem explicar res més, per respecte a aquells que encara no han llegit el llibre).

• l’estructura i el llenguatge, gairebé cinematogràfic, també han agradat força.



Finalment Carme Lafay ens ha parlat de la seva metodologia de treball. Primer escriu la història, defineix l’estructura dels capítols i fa fitxes dels personatges, basant-se en personatges coneguts, amics, etc. per a la descripció física o els trets de caràcter. En les obres més complexes arriba a tenir un plafó amb la foto i la fitxa del personatge. També fa una tasca de documentació i investigació, assessorant-se amb experts sobre matèries de les quals no té coneixements tècnics, en aquests cas serien els professionals del submarinisme.



Només em queda agrair a l’autora la seva bona disposició per assistir a la tertúlia, així com la seva cordialitat i proximitat. Vam passar una estona molt agradable i li desitgem molts d’èxits en la seva carrera literària!


Share/Bookmark

2 comentaris :

Lectora empedreïda ha dit...

Vaig ser una de les presents a la tertúlia d'octubre del club de lectura a la qual va assistir també l'autora de l'obra, Carme Lafay. D'entrada dir que el llibre, "Tots tenim secrets", em va enganxar des dels primers fulls i no em va decebre. Em sembla molt ben estructurat i resolt. El que sí que em va decebre va ser l'opinió d'algun membre del club, que sempre l'havia vist entusiasmat amb els llibres que es proposen, per molt avorrits que a mi m'haguessin semblat, i que en aquesta ocasió no li va agradar la proposta, titllant l'obra de superficial i previsible. Deu ser que jo no estic a l'alçada del nivell intel·lectual de la concurrència. Què hi farem!

Anònim ha dit...

El que una obra literaria te guste o no, no es cuestión de nivel intelectual. La cuestión se debe más bien a la temática de la que trate la historia, la composición del estilo, la profundidad de los personajes descritos, el desarrollo de la trama , etc...
Por mi parte cuando un libro no me llega, ... pues no me llega. Se diga el autor por ejemplo Saramago (como en alguna obra me ocurre) o sea nobel de literatura, etc.
En los clubs de lectura la libertad de expresión de los gustos literarios ha de ser una condición indospensable, así como el respeto a todas ellas.
Dixit ;-))
Angeles