Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


No us podeu perdre aquestes recomanacions. Ràpid, passeu a buscar-les per la biblioteca!



PI ANDREU, Andrés. L'Abella de més. Barcelona: Takatuka, cop. 2011. I1 TAK (Receptes per a pares)

Aquest magnífic àlbum il·lustrat ens explica els problemes d’un rusc d’abelles, que estan molt preocupades per la falta d’espai. Així doncs nomenen una comissió d’abelles per buscar la causa de tanta estretor i la conclusió a la que arriben és la que dóna títol a l’obra: hi ha una abella de més. Davant de les dificultats per identificar aquesta abella i del rebombori que s’ha generat apareix l’Abella-mare que aportarà un nou punt de vista a la qüestió.

Es tracta d’un àlbum ideal per compartir ja que a part de l’originalitat de les il·lustracions, que juguen amb els colors de les abelles i del rusc i estan farcides de detalls curiosos i divertits (fixeu-vos en els rètols informatius o els senyals del rusc), també ens pot fer reflexionar sobre valors com la convivència, la solidaritat o la diferència.

Finalment una proposta per als més petits: fixeu-vos en el petit insecte barbut que apareix a cada il·lustració!

Més informació a: Bloc Al·lots Petit príncep


STEFFENSMEIER, Alexander. La Florentina cerca un tresor. Barcelona: Barcanova, 2011. I1 BAR


Àlbum il·lustrat protagonitzat per la Florentina, una vaca entremaliada i peculiar. En aquest tercer títol la trobarem buscant un tresor i acompanyada de les seves inseparables gallines així com dels altres personatges habituals: la grangera i el carter. La recerca del tresor comença amb la troballa d’un mapa dintre d’un paquet, però és clar el mapa està en clau i la Florentina necessitarà de tot el seu enginy i de l’ajuda dels seus amics per trobar-lo. Ho aconseguirà?

Les il·lustracions són d’Alexander Steffensmeier, un jove autor alemany, que des del 2003 es dedica a la il·lustració de llibres infantils. Els seus dibuixos estan plens de detalls, d’optimisme i de sensibilitat.

Recomanat per als petits que s’introdueixen en la lectura. Segur que passaran una molt bona estona!

Més informació a: Bloc Anaya infantil y juvenil


VILÀ, Pere. Qui té por. Barcelona: La Galera, 2011. I1 GAL (Receptes per a pares)

Àlbum guanyador del Premi Hospital Sant Joan de Déu 2010.


Es tracta d’un àlbum d’estil vintage, que podem posar dret, ja que s’obre en vertical, i amb unes guardes groguenques que fan llum en la foscor. El protagonista és en Pau, que està malalt i s’avorreix molt; a més a les nits no pot dormir perquè té por de la foscor i dels monstres que l’habiten. La seva mare li explica que no li ha de tenir por ja que aquesta, la foscor, ens ajuda a dormir, però el Pau no acaba d’estar convençut i comença a fer preguntes sobre tot allò que l’inquieta, la mare li va responent amb històries fantàstiques, o potser són reals?

Recomanat per a compartir i ajudar així els petits a superar les seves pors nocturnes.

Més informació a: Editorial La Galera
Illa dels llibres







Share/Bookmark